KOLUMNA FIATLUX : Kolindi je teško biti turist u Japanu

6. kolovoza 2021. | Kategorija: Hrvatska

FiatLux-PhotoLucasCOLINDA NEMA OSJEĆAJA

KOLUMNA: Naravno da Big C. nije propustila mogućnost da kao članica Međunarodnog olimpijskog odbora otputuje u Tokijo i s praznih tribina bodri hrvatske predstavnike. Netko joj je namjestio taj posao gdje za velike pare češe….

Kad bi tome bio kraj ne bi ni pisali o takovoj da uopće pokaže malo empatije prema narodu kojem je nekad bila pricidnica. Od svih mogućih izjava glavna joj je kako je ona jadna , puno radi i jako teško proživljava to što je u Japanu. „Svako jutro se ovdje testiram, maske su obvezne, razmak od jedan metar, ne smijete razgovarati u liftovima i slično, rekla je Kolinda netom nakon što je sišla s tribina na teren.“(N1)

Zamislite : „Ne smijete razgovarati u liftu!“ Doduše, pritom je iskoristila priliku i pristala na zajedničko fotografiranje. Jasno, bez zaštitnih maski. I pritom je, naravno, nedvojbeno prekršila barem nekoliko strogih epidemioloških mjera koje su na snazi.(TPORT)

„Tek nakon 14 dana smjet ću među ljude, a nemam pristup Olimpijskom selu pa ne mogu vidjeti sportaše na okupu i proslaviti s njima. Nakon svih ovih pobjeda ne možete nazdraviti ni čašom pjenušca’, zaključila je.“ OOOpaa ni pit se ne može!

Istaknula je da su mjere izuzetno stroge te da je prije dolaska morala imati i covid potvrdu i dva negativna PCR testa. Pa mi živimo sa tim problemom . Što ona misli da je izvan svega pa joj je teško?

“Dopušteno mi je ići na borilišta, u press centar i za sada ništa drugo, još sljedećih desetak dana. Inače nije tako jednostavno jer je ograničen broj mjesta na stadionima i treba prijevoz naručiti barem 24 sata ranije, što je, ako želite pratiti nastupe hrvatskih sportaša, prilično teško jer sve ovisi o tome kako će ići kvalifikacije”, pojasnila je. “Idem na tenis, na vaterpolo navečer, a tijekom dana vidjet ću što još stignem jer zbog restrikcija kretanje je puno sporije i ne stignete u jednom danu napraviti onoliko koliko biste htjeli fizički”, istaknula je.

Njoj je jako teško i biti turist u Japanu u koji mnogi naši sugrađani neće nikad otići i vidjeti tu zemlju.Nije platila ni žute lipe i još njoj plate ne znam za što, a njoj je teško i paradirati po Tokiju, a umor tek dolazi nakon gledanja sportskih događaja. Uza sve to mora i njurgati o težini svog posla.

Kojeg?

Što bi običan čovjek dao da to može doživjeti što je Colinda popljuvala.

Postoje i spekulacije da bi mogla postati glavna tajnica NATO-a. Svašta ! Znam da ni drugi nisu bolji ali zaista, negativna selekcija u društvu dosegla je vrhunac.

fiatlux

Osvrnula se i na spekulacije da bi mogla postati glavna tajnica NATO-a. “Počašćena sam što se moje ime našlo na tom popisu, međutim, to u ovom trenutku uopće nije tema”, poručila je. Komentirala je i to što su joj podršku u tome pružili i premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović.

“To je hipotetsko pitanje koje je vjerujem i njih zateklo, no drago mi je da su obojica instinktivno pozitivno reagirali i drago mi je kad mi bilo tko pruži potporu iz Hrvatske, bez obzira na to kakav je bio naš odnos ili kakva su naša politička opredjeljenja. Izašla sam iz unutarnje politike i pokušavam nastaviti raditi dalje ne samo na vlastitoj karijeri već i za dobrobit države”, zaključila je bivša predsjednica u razgovoru za N1