FIATLUX IZNOVA UDARA: NEMA VIŠE PARTIZANA I DRAGO MI JE

28. rujna 2021. | Kategorija: Hrvatska
Tito je vanzemaljac? Ili su vanzemaljci oni koji u 2020. se bave njime?

Nema više partizana, a i vanzemaljci su nešto pritajeni.

Nema više partizana i drago mi je

Sve od 1945 g. do 1991 g. pratilo nas je u svakodnevnom životu sindrom partizanštine koju mnogi nisu mogli smisliti, ali eto o tom se nije smjelo govoriti. Prijetile su kazne, Goli otok ili ne znam ti ja što.

Potpuna nepravda prema ostatku naroda koji je samo želio raditi i živjeti što bolje može. Prvoborci iz 1941. su bili na marginama ,a oni barjaktari iz 1944. i kasnije preuzeli su sve beneficije povlaštene klase u FNRJ i kasnije u SFRJ.

Ima smisla da se cijeli narod odužuje za njihove ratne zasluge povlaštenim mirovinama, financijskim olakšicama za kupnju stana ili kuće, invalidskim dodacima, prvenstvom kod liječnika i drugim privilegijama. Partizani za rat mogu dobiti ordenje. Ali da im sudovi „na temelju ratnog staža „ izriču blaže presude za počinjenje teških kaznenih djela, to će normalan čovjek teško prihvatiti.

Svaki od njih mogao je zaposliti svoju djecu prema prvenstvu partizanštine. Niti Bill Gates ne bi mogao dobi posao jer nije bio partizan, a partizani su imali i familije pa nikad kraja. Upisi u škole bili su rezervirani također za njihovu djecu, a oni su mogli raditi što hoće pa i tući nekoga, ubijati i krasti i sve se to toleriralo i opravdavalo njihovom borbom protiv fašizma i nacizma. Ta prava su bila trajna i prenesena na djecu, a širilo se pravo partizanštine i na bližu i širu rodbinu. I nakon toliko godina napokon smo se riješili partizanštine i baš mi je drago.

Piše: Fiatlux

 

 

Dragi čitatelji, budite sretni, tema nije korona, već partizani i njima slični. To očito znači da je najgore s koronom prošlo i vraćamo se u normalu – natrag u prošle bitke upitno važne za današnjicu. (redakcija)