KRALJEVICA – Fešta od klapunic ponudila pravu zabavu na kraljevičkoj rivi

26. srpnja 2022. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

Fešta od klapunic ponudila pravu zabavu na kraljevičkoj rivi - Grad  KraljevicaKRALJEVICA – Popularna kraljevička “Fešta od klapunic” sinoć je na rivi okupila deset ekipa s kraljevičkog područja.

Snage su u kuhanju dagnji na buzaru odmjerili mjesni odbori Križišće, Bakarac, Kraljevica i Šmrika, KUD Lanterna, Klapa Kraljevica, Udruga Tira Bakarac, Mesopustari Kraljevice, HGD Zvijezda Danica i Sportska zajednica Grada Kraljevice.

Peteročlani žiri, kojeg su sačinjavali gradonačelnik Dalibor Čandrlić, predsjednik Gradskog vijeća Božidar Sotošek, iznajmljivačica Slavica Kovačević, predstavnica “Lighthouse Maltempa” Daniela Schneller i Karlo Lovrić iz grupe “Fortunal”, na samom je kraju imao težak zadatak

A po mišljenju žirija najbolje dagnje skuhala je “Zvijezda Danica”, koja je osvojila 46 bodova. Drugo mjesto s 41 je osvojenim bodom pripalo Mjesnom odboru Križišće, a treće bakaračkoj udrugi Tira, čija je buzara dobila 36 bodova.

Van konkurencije kuhao je i Grad Kraljevica, uz pomoć “Lighthouse Maltempa” i to za sve okupljene, kojima je podijeljeno oko 150 kilograma dagnji. Nakon svega, kako i priliči, dagnje se i “zalilo”, a da “Fešta od kapunic” potraje do dugo u noć pobrinula se grupa Fortunal.

Osim “Fortunala” sinoć se, na oduševljenje okupljenih, na binu popela i mlada kraljevička šahistica Ema Hajdinić, peterostruka hrvatska prvakinja, koja se vratila iz Grčke, gdje je osvojila europsko kadetsko srebro u brzopoteznom šahu.

(kraljevica.hr)