CRIKVENICA – NAGRADA STIGLA U EKO MURVICU

6. prosinca 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

Slika 2CRIKVENICA – Direktor tvrtke Eko Murvica d.o.o. Lovorko Gržac, preuzeo je u ime tvrtke Eko Murvica d.o.o. nagradu Indeks DOP-a u kategoriji javnih poduzeća. Nagradu je gosp. Gržcu uručio Ministar Tomislav Ćorić u kongresnoj dvorani Hotela Esplanade u Zagrebu. Indeks DOP-a je nagrada koju jednom godišnje u kategoriji malih, srednjih, velikih i javnih tvrtki zajednički dodjeljuju Hrvatska Gospodarska Komora i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj. Indeks DOP-a je metodologija za ocjenjivanje odgovornih praksi u poslovanju hrvatskih tvrtki. Nastala je po uzoru na slične svjetske metodologije, a u prvom redu na Business in the Community CR Index.

U obrazloženju nagrade Hrvatska udruga menadžera navodi da je Lovorko Gržac u relativno kratkom dosadašnjem mandatu uspješno proveo reorganizaciju poslovanja, pokrenuo investicije, započeo osuvremenjivanje tehnologije i radnih procesa te stabilizirao poslovanje. Tvrtka je već 2017. godinu završila s dobrim rezultatima poslovanja, a pozitivan trend dobrog poslovanja i upravljanja nastavlja se i u tekućoj 2018. godini.

Osnovne vodilje pri upravljanju tvrtkom, koje Lovorko Gržac ističe kao imperativ u svome radu, su društveno odgovorno poslovanje, održivi razvoj, stvaranje pametnog grada i najviši mogući standardi zaštite okoliša. Kao direktor je prepoznao važnost izvrsnosti stručnog kadra te potiče i podržava usavršavanje, edukaciju i napredak zaposlenika na svim razinama. Nagrade i priznanja koja djelatnici ostvaruju rezultat su novog pozitivnog i poticajnog ozračja u radnom kolektivu, što potvrđuje i prestižna nagrada za društveno odgovorno poslovanje, koju je 2018. godine tvrtka „EKO – MURVICA“, u kategoriji javnih poduzeća, osvojila u natječaju projekta „Indeks DOP-a“. Izdvajamo i nagradu Hrvatske turističke zajednice ”Čovjek ključ uspjeha” za djelatnika godine, koju je 2017. godine osvojio djelatnik tvrtke. U tekućoj 2018. godini tvrtka je također imala svoga kandidata u izboru istog natječaja.
Uveo je zaokruženi sustav koji bitno uvećava pozitivne rezultate u održivom gospodarenju komunalnim otpadom grada i tvrtke, a korisnicima omogućuje potpuno besplatan model odvojenog prikupljanja reciklabilnog otpada. Gradsku komunalnu tvrtku je u prvoj godini mandata učinio pristupačnijom građanima kroz unaprjeđenje komunikacijskih kanala te suvremenije metode oglašavanja i promidžbe. Pod njegovim upravljanjem je obnovljena je četvrtina (radnog, gospodarskog) voznog parka tvrtke, čime je radna učinkovitost značajno unaprijeđena. Kao važan dionik sudjeluje u početku pripreme dokumentacije za izgradnju nove gradske sortirnice i reciklažnog dvorišta. Inicirao je i osmislio, u suradnji s nekoliko hrvatskih tvrtki iz područja ICT-ja i zaštite okoliša, inovativne projekte koji su u razvojnoj fazi, a u bližoj budućnosti će biti implementirani u poslovanje tvrtke, u cilju pružanja bolje usluge korisnicima, održivog razvoja i razvoja Crikvenice kao pametnog grada.
Lovorko Gržac svojim angažmanom i javnim djelovanjem već preko desetljeća doprinosi zajednici, posebno u području gospodarstva, prostornog uređenja i zaštiti okoliša. Član je Županijske skupštine Primorsko-goranske županije i Potpredsjednik odbora za zaštitu okoliša i prostorno planiranje Grada Crikvenice, te brojnih stručnih udruženja i radnih skupina vezanih uz zaštitu okoliša i gospodarenje otpadom, pri čemu izdvajamo Grupaciju održavanja čistoće unutar Udruženja komunalnog gospodarstva Hrvatske gospodarske komore.
Direktor Lovorko Gržac:
„Jako sam ponosan zbog ove dvije nagrade. One su rezultat truda i žrtve koju smo svi djelatnici Eko Murvice podnesli u proteklom razdoblju. Isto tako uspjeli smo dokazati da društveno odgovorno poslovanje nema alternativu. To je put održivog razvoja ali i općenite održivosti javnih, ali i poduzeća u privatnom sektoru.
Bez podrške svih struktura unutar poduzeća, ovo ne bi bilo ostvarivo. Ne treba zaboraviti podršku Predsjednika skupštine Eko Murvice, Gradonačelnika Damira Rukavine, te Nadzornog odbora, kao ni građana Crikvenice koji nas svojim savjetima, prijedlozima i kritikama svakim danom čine boljima i uspješnijima. Odličan odnos sa predstavnicima radnika unutar poduzeća također je znatno pridonesao ovim respektabilnim stručnim nagradama. One su meni, a siguran sam i svim ostalim djelatnicama i djelatnicima Eko Murvice, dodatan poticaj da nastavimo još bolje i jače raditi u interesu naših sugrađana i gostiju koji nas posjećuju.
Iza nas je veliki posao, a ispred nas još veći. Izazova se ne bojimo, veselimo im se. Udarili smo dobre temelje, sada možemo ići izgrađivati ono što još nije izgrađeno i unaprijediti ono što imamo. Siguran sam da ćemo to i uspjeti.“