DUJMIĆ: POSLAO SAM NOVI PRIJEDLOG S KOJIM MOGU KRENUTI ISPLATE ZA GRAĐANE

16. listopada 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
Zgrada Grada Opatije

Zgrada Grada Opatije

OPATIJA – “U petak sam predsjedniku Gradskog vijeća poslao prijedlog rebalansa proračuna u kojem smo osigurali dodatna sredstva za naknade za novorođenu djecu te poticaje za zapošljavanje i samozapošljavanje naših građana. Nadam se da će rebalans što prije biti na dnevnom redu Gradskog vijeća jer je njegovo prihvaćanje preduvijet da bi Opatijke i Opatijci mogli dobiti sve naknade i potpore na koje imaju pravo”, naveo je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić na svojem facebook profilu.

Podsjetimo, dio vijećnika koalicije predvođenih strankom AM (ostali u koaliciji UK, IDS, SDP, HSU) odbio je već jednom prijedlog rebalansa u kojemu je bilo kreditno zaduženje kojim bi se pokrila “rupa” nastala zbog iskakanja Talijanske unije iz dogovora o sudjelovanju pri izgradnji novog dječjeg vrtića u Opatiji. Odbijanje rebalansa “spasilo” je građane kredita ali je istovremeno aktiviralo zakonsku privremenu obustavu izvršenja proračuna. Sve se to u praksi najviše prelomilo preko leđa građana, jer su prekinute isplate  za učenike, studente, novorođene, pomoć za umirovljenike, sportske klubove, udruge.

Gradonačelnik je sada poslao novi prijedlog u kojemu nema “upitnih” stavki i ukoliko ga Gradsko vijeće prihvati isplate građanima  iznova kreću. Ostaje za vidjeti hoće li prevladati ozbiljnost i vijećnici će u prvi plan staviti građane ili će se iznova pronaći neki razlog za međusobno prepucavanje. (Z.M.)