DUJMIĆ: KOMUNALNI REDARI ĆE POJAČANO NADZIRATI NEODGOVORNE VLASNIKE PASA

18. ožujka 2019. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

opatijaOPATIJA – „Hodajući kolegij“ gradonačelnika Ive Dujmića, pročelnika upravnih odjela i ostalih suradnika obišao je veći broj gradilišta i lokacija na kojima su radovi već završili ili bi tek trebali početi.

Na obalnoj šetnici Lungomare, od Voloskog do Plaže Tomaševac, kolegij se osvjedočio da su radovi na sanaciji šetnice nakon olujnog juga krajem listopada prošle godine, u najvećem dijelu završeni, ostalo je tek nekoliko mjesta koja je još potrebno sanirati. Viđena je i situacija na plažama, prije početka kupališne sezone one će se dohraniti i urediti.

Još jednom gradonačelnik je ponovio da će komunalni redari pojačano nadzirati i kažnjavati neodgovorne vlasnike kućnih ljubimaca koji, što je viđeno i tijekom obilaska na šetnici i na plažama, ne čiste za svojim ljubimcima te s njima borave na plažama. Podsjećamo, kazna za takve prekršaje je tisuću kuna.

Uređuje se i vidikovac na Lipovici, sanira se krov koji je oštećen u olujnom jugu, a prilikom sanacije utvrđeno je da treba zamijeniti i dotrajale drvene grede. Ukupni troškovi sanacije iznose 29.902,20 kn, a radovi će skoro završiti.

Nakon što je grad dobio pravomoćnu sudsku presudu Županijskog suda u Šibeniku te za javnost otvorio Park Tomaševac, kolegij gradonačelnika obišao je park kako bi na licu mjesta vidio mogućnosti valorizacije ove vrijedne zelene površine u središtu Opatije. Prvo će Parkovi d.o.o. obaviti sanitarnu sječu, a potom prikladno urediti šetnicu i postaviti nekoliko klupa na kojima će građani moći uživati u ovoj zelenoj oazi. Zelena površina prostire se na 3137 četvornih metara te će nakon uređenja biti omogućena komunikacija od središta grada do obalne šetnice i Dječje plaže Tomaševac.

Potom su obišli i lokaciju Dječjeg igrališta Vijolica koje će uskoro biti potpuno obnovljeno. Bit će postavljena nova igrala napravljena po vrhunskim sigurnosnim standardima i od najboljih materijala.

U kratkom posjetu Dječjem vrtiću na Punta Kolovi gradonačelnik i suradnici su imali priliku uvjeriti se u visoki standard opatijskog predškolskog odgoja.

Uslijedio je obilazak lokacije u Ulici Antona Mihića na kojoj počinje izgradnja parkirališta s 30-tak parkirnih mjesta. Predviđeni rok trajanja radova je do 15.5.2019.

Radovi su u punom jeku i na lokaciji novog luksuznog Boutique hotela u Iki. Gradonačelnik i njegovi suradnici kratko su se sreli s investitorom Pavom Zubakom koji je rekao da će svi radovi biti završeni na vrijeme, uoči Uskrsa. Isto tako, pri završetku su i radovi na rekonstrukciji crpne stanice Vrh Ike, koju je investitor preuzeo u suradnji s Liburnijskim vodama, kako bi vizura uz more bila adekvatna krajoliku.

Na području MO Poljane kolegij gradonačelnika je posjetio Dom Poljane te obnovljenu i saniranu zgradu Boćarskog kluba Poljane na kojemu je izgradnjom potpornog zida dugoročno riješen problem stabiliteta te zgrade.

Odlično napreduju i radovi na uređenju Doma Veprinac. Radovi na uređenju interijera teku prema planovima, a po završetku obnove stanovnici Veprinca dobit će vrhunski uređen multifunkcionalni objekt društvene namjene u kojem će MO Veprinac, sve udruge i svi građani moći sudjelovati u raznim društvenim sadržajima.