DRŽAVLJAN BOSNE UHVAĆEN NA GRANICI S ORUŽJEM I DROGOM

15. ožujka 2017. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

drogaRUPA – Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske (Službe organiziranog kriminaliteta i granične policije) u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije proveli su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta.

Osumnjičenog su 13. ožujka u večernjim satima, na graničnom prijelazu Rupa, na izlasku iz Republike Hrvatske, zatekli djelatnici Postaje granične policije Rupa te je zbog sumnje da u osobnom vozilu prevozi nedozvoljene predmete priveden na kriminalističko istraživanje. Tijekom pretrage osobnog vozila, obavljene temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, pronađene su tri automatske puške, pištolj, 49 komada streljiva te paket marihuane težine 1.099 grama. Pronađeni predmeti, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelom, su oduzeti.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 22-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kaznena djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i neovlaštena proizvodnja i promet drogama te je predan pritvorskom nadzorniku.