DOVRŠENA 3 FAZA UREĐENJA PLAŽE NA BRIBIRSKOJ OBALI

17. srpnja 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

novi vinodolski plaža NOVI VINODOLSKI – U Novom Vinodolskom se uredilo dodatnih 200 metara plažnih površina. Ministarstvo turizma Republike Hrvatske i Grad Novi Vinodolski još su dana 12.prosinca 2016. godine, potpisali su ugovor o sufinanciranju projekta „Uređenje plaže na Bribirskoj obali – III.faza“, sukladno Programu razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini, a na iznos od 900 tisuća kuna.

Po završetku postupka javne nabave započeti su građevinsko obrtnički radovi. Formirala su se pojedinačna sunčališta između stijena i to korištenjem prirodnih materijala, pri čemu se nije ugrožavala prirodna konfiguracija obale. Također, izgrađen je i potporni zid, što je zaštitilo plažu ali i proširilo šetnicu. Kako bi uređena javna plažna površina bila jednako dostupna i osobama s invaliditetom izgradila se rampa za prilaz moru, a ulaz u more omogućen je postavljanjem lifta.

– Povećan broj dolazaka turista, osobito prilikom organiziranih jednodnevnih dolazaka, te izgradnja marine u Novom Vinodolskom i luke u uvali Muroskva, značajno su smanjili plažni prostor, a budući da nam je „sunce i more“ dominantan turistički proizvod, ulaganje u povećanje plažnog prostora je neophodno – naveo je gradonačelnik Velimir Piškulić.

U završnoj fazi plaža se opremila komunalnom opremom – tuševima i rukohvatima, te pametnom klupom, koja se napaja solarnom energijom, a sadrži različite mogućnosti, od pametnog USB punjenja, mobilnog Interneta do informiranja građana i prikupljanja informacija.

– Navika komuniciranja Internetom nešto je čega se suvremeni čovjek, čak i na odmoru, ne želi odreći, stoga je Internet u ponudi urbane plaže jednostavno neizostavan – istaknula je Sandra Ristić, voditeljica odsjeka za EU fondove i projekte.

Ukupna vrijednost treće faze iznosila je 1.258.350,23 kuna, a do danas je u uređenje plaže uloženo sveukupno 3,5 milijuna kuna. Grad Novi Vinodolski planira nastavak uređenja plaže, te podnošenje četvrte prijave na Javni poziv Ministarstva turizma.