Dođite u subotu, 8. veljače na Korzo – u 13 sati kreće Dječja karnevalska povorka

7. veljače 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Vesela povorka malih maškarica prošetat će u subotu, 8. veljače Korzom. U Dječjoj karnevalskoj povorci koja kreće s Rive u 13 sati, očekuje se više od 5200 sudionika u 70 karnevalskih grupa vrtića i osnovnoškolske dobi.

Prije početka povorke publiku će zabavljati zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, a na Trgu Republike Hrvatske predstavit će nam se Prve riječke mažoretkinje. Kao i svake godine, povorka će početi od Rive, preko Trga 111. brigade HV-a, Trga Republike Hrvatske, Korza, Scarpine ulice, Trga bana Jelačića, Ribarske ulice, pa do Grobničke rive, a završava u zgradi Export Delte.

Program Dječje karnevalske povorke pratit će voditelji na pet pozornica duž trase: na Trgu Republike Hrvatske Ivana Perić, na Korzu Davor Jurkotić, u Scarpinoj ulici ispred Gradske knjižnice Nina Dukić-Srok, na Jelačićevom trgu Maja Stepančić te u zgradi Export Delte Valerio Benčić – Vale.

U 11.30 sati, na pozornici na Korzu, pored zgrade bivše pošte, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i meštar Toni s kraljicom, primit će predstavnike maškaranih grupa koji istog dana sudjeluju u Dječjoj karnevalskoj povorci.

Svi koji požele mat će prigodu za oslikavanje lica na nekoliko punktova u gradu, a oni koji u subotu neće moći doći na Korzo, Dječju karnevalsku povorku mogu pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri