DODIJELJENE NAGRADE NAJBOLJIM SPORTAŠIMA U 2017. GODINI

4. svibnja 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

crikvenica sportašiCRIKVENICA – Ovogodišnja svečanost Proglašenja sportaša godine po kategorijama, održala se po prvi puta u novouređenom objektu „Stare škole“ u Crikvenici, u Dvorani Zora koja je dobila ime po prvoj učiteljici gđi Zori Zastavniković rođenoj Löchner, koja je radila u ovoj školi u prvim desetljećima prošloga stoljeća.
Uz pedagoški rad, pridonosila je njegovanju i očuvanju kulturne tradicije ove sredine. Budućim naraštajima ostavila je dragocjen opis crikveničke ženske narodne nošnje na temelju kojeg je izvedena njena rekonstrukcija.

Na samom početku svečanosti, Mješoviti zbor KUD-a Martin Matetić iz Jadranova i zbor KUD-a Sloga Hreljin pod ravnanjem maestra Nina Načinovića, izveo je Himnu RH, nakon koje se kratko obratio gradonačelnik Grada Crikvenice. Gradonačelnik je pozdravio sve nazočne, čestitao sportašima na velikim uspjesima kojima zadužuju i promoviraju grad. Isto tako je najavio da će Grad Crikvenica i dalje podupirati sportaše, da se planira izgradnja i bazena, a na području grada su i dvije dvorane u kojima se mogu održavati sportska natjecanja. Ponosno je najavio da će se već dogodine dodjela nagrada najboljim sportašima održati u novoj školskoj dvorani OŠ Zvonka Cara čiji se završetak radova očekuje već ovoga ljeta.

Nagrade sportašima, trenerima, voditeljima i sportskim djelatnicima, uz gradske dužnosnike, uručivali su i članovi Odbora za sport i tehničku kulturu Gradskog vijeća i Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu. (kv)