DOČECI NA KVARNERU PROŠLI MIRNO

2. siječnja 2018. | Kategorija: Hrvatska

vatrometKVARNER – Ispraćaj stare i doček Nove godine protekao je na području Kvarnera bez narušavanja javnog reda i mira te težih kaznenih djela. Na već tradicionalnom dočeku nove godine na riječkome Korzu okupilo se oko 3000, dok je na dočeku nove godine u Opatiji bilo oko 2000 posjetitelja.

Ova događanja protekla su bez narušavanja javnog reda i mira, a nisu zabilježena niti ozljeđivanja ili oštećenja uslijed uporabe pirotehničkih sredstava. I u prometu je bilo bez težih prometnih nesreća, zabilježene su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Od evidentiranih događaja izdvaja se požar na teretnom vozilu u Matuljima na kojem je pričinjena veća materijalna šteta. Koristimo ovu priliku te se zahvaljujemo građanima na suradnji i pridržavanju uputa policije te vjerujemo da će se dobra suradnja nastaviti i tijekom ove godine. Svim građanima želimo sretnu i uspješnu novu godinu, kao i svako dobro.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 24 prometne nesreće u kojima je jedna osoba, nažalost, smrtno stradala dvije su teško, a devet ih je lakše ozlijeđeno.

U prometu je policija zabilježila i počinjenje prometnih prekršaja od kojih izdvajamo 64-godišnjeg slovenskog državljanina koji je u petak, 29.prosinca oko 16.30 sati na području Dobrinja na Krku izazvao lakšu prometnu nesreću upravljajući osobnim vozilom marke Suzuki, s koncentracijom alkohola od 1,98 g/kg. Vozilo je parkirao ispred policijskog vozila marke Ford, a nije poduzeo mjere kočenja pa je njegovo vozilo samo krenulo i udarilo u drugo. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije.

Dan kasnije na Krku je u Omišlju zatečen 22-godišnji vozač osobnog vozila marke Peugeot s prikolicom koji je vozilom upravljao bez vozačke dozvole, odnosno, bez ikakvih dokumenata. Jučer je na graničnom prijelazu Brod na Kupi na izlasku iz Republike Hrvatske isto zatečen 22-godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom marke Ford Focus, bez važeće prometne dozvole, kao i bez obveznog osiguranja vozila.

Zbog počinjenja navedenih prekršaja, kao i svi ostali počinitelji sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. U cilju smanjenja broja nesreća i stradalih osoba u njima, zbog veće opće sigurnosti u prometu, pozivamo sve sudionike u prometu na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa. (kv)