DOBREĆ – 388.000 kn za uređenje sportsko-rekreacijskog centra

6. siječnja 2019. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

BocanjeDOBREĆ – Na natječaju Lokalne akcijske grupe “Terra liburna” Grad Opatija je dobio bespovratna sredstva za prenamjenu poslovne građevine u sportsko-rekreacijski centar Dobreć u iznosu od 388 tisuća kuna. Riječ je o natječaju za ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Bespovratna sredstva osigurana su iz proračuna Europske unije, odnosno Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u iznosu od 90 posto te državnog proračuna RH u iznosu od 10 posto.

Projekt uređenja sportsko-rekreacijskog centra ukupno je vrijedan 485 tisuća kuna, te će razliku u iznosu od 97 tisuća kuna osigurati Grad Opatija.

Sportsko-rekreacijski centar će pored ugostiteljskog objekta i prostora za društvene namjene sadržavati dječje igralište sa spravama za igranje, boćalište, sportske terene za mali nogomet, košarku, odbojku, badminton te prostor za druženje i roštiljanje.