DINAMO NADIGRAO JUNIORE RIJEKE

5. travnja 2017. | Kategorija: Sport

nk-rijeka-logoSPORT – Juniori Rijeke oprostili su se od daljnjeg natjecanja u četvrtfinalu Kupa Hrvatske porazom od Dinama nakon lutrije jedanaesteraca rezultatom 5:2 (1:1).
U prvoj seriji pogodili su Pranjić i Šantek, ali kod Rijeke su uslijedili promašaji Svetića i Ivana Lepinjice, dok su kod Dinama precizni bili Plazonja, Gjira i Ćuže za slavlje modrih.
Rijeka je povela u 61. minuti. Jedno prejako dodavanje Ivana Lepinjice bilo je na putu van granica igrališta. Požrtvovni Mitrović stigao je loptu, prošao po lijevom boku, ušao u kazneni prostor i izborio najstrožu kaznu. Odgovornost je preuzeo Šantek koji je sigurno pogodio donji lijevi kut – 0:1.
Nekoliko minuta kasnije Dinamo je zaprijetio preko Malekinušića koji je potegnuo s ruba kaznenog prostora, ali lopta je otišla iznad grede. Na drugoj strani Šantek je pokušao s 18 metara, ali Živković je bio spreman.
Dinamo je izjednačio u 74. minuti. Nevistić je istrčao na jednu visoku loptu, ali Ćuže je bio brži i prebacio ga za 1:1.
U 85. minuti Dinamo je opet zaprijetio. Ćuže je primio loptu u kaznenom prostoru, ali njegov udarac odlazi pored vratnice.
Inače, prvi pokušaj na utakmici pripao je Pavlaku koji je potegnuo s nekih 17 metara, ali Nevistić je bio spreman. Ubrzo je odgovorila Rijeka. Vuk je prošao po lijevom boku, a njegov prizemni ubačaj iz peterca je izbio Briški.
Pokušao je zatim Iličić iznenaditi izašlog Živkovića, ali lopta je otišla pored vratnice. U 15. minuti Ćuže je pobjegao obrani Rijeke, a njegov udarac sjajno je obranio Nevistić i odbio u korner.
U nastavku istog napada pokušao je Malekinušić, ali njegov udarac otišao je visoko iznad okvira gola. Nekoliko minuta kasnije Stanić je ubacio iz slobodnog udarca i pronašao Briškija u kaznenom prostoru čiji udarac odlazi malo iznad grede.
Odgovorio je Dukađin u 22. minuti kada je pucao s ruba šesnaesterca, ali bez prijetnje za vratara Živkovića. Pred kraj prvog dijela, Stanić je na prvoj vratnici pronašao Ćužea koji je nespretno zahvatio loptu i prilika je propala.
Na otvaranju drugog dijela, oštar prizemni ubačaj s desne strane Ayodejia završio je u rukama Živkovića. Blizu vodstva Rijeka je bila u 57. minuti. Dukađin je primio dubinsku loptu, ubacio u peterac, a Briški u posljednji trenutak čisti loptu pred Mitrovićem.