DEVET NESREĆA U JEDNOM DANU

2. ožujka 2017. | Kategorija: Hrvatska

nesreća prometna sudar motorKVARNER – Prekjučerašnji dan bio je crn. Naime, tokom tog jednog dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se devet prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena. Od počinjenih prometnih prekršaja izdvajamo one koji se odnose na vožnju u alkoholiziranom stanju.
Sinoć oko 20 sati opatijska policija zatekla je u mjestu Oprić u blizini Opatije 58-godišnjeg njemačkog državljanina koji je osobnim vozilom marke Ford, upravljao pri koncentraciji alkohola od 2,05 g/kg. Budući da je pokazivao namjeru nastavljanja činjenja prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije. U alkoholiziranom stanju u vožnji na području otoka Krka zatečen je i 25-godišnji vozač osobnog vozila marke Seat Ibiza. Vozilom je upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,90 g/kg i bez ikakvih dokumenata te je zbog alkoholiziranosti i neposjedovanja dokumenata također priveden u službene policijske prostorije.
Osim spomenutih vozača, jučer je oko 4 sata ujutro 31-godišnji vozač osobnog vozila marke Audi u Malom Lošinju izazvao prometnu nesreću upravljajući vozilom pri koncentraciji alkohola od 1,46 g/kg. Prilikom skretanja u desno na predjelu Dražice udario je u parkirano teretno vozilo. U nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.
Svi počinitelji prekršaja su sankcionirani u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. I ovom prilikom pozivamo vozače na veći oprez te poštivanje svih prometnih propisa u cilju smanjenja broja nesreća i prekršaja, kao i u cilju veće sigurnosti svih sudionika u prometu.