DEDIĆ: ZBOG RADOVA NA MARIŠĆINI MOGUĆA POJAVA NEUGODNIH MIRISA

26. ožujka 2019. | Kategorija: Hrvatska
Josip Dedić

Josip Dedić

KVARNER – Predsjednik uprave Ekoplusa, Josip Dedić, poslao je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Produljenje procesa biostabilizacije otpada i otplinjavanje odlagališta, preporuke su Ministarstva zaštite okoliša i energetike čije je provođenje naložio ministar Ćorić na radnom sastanku s upravom Ekoplusa, održanom 22. veljače 2019. godine na Marišćini.

Ekoplus je odmah krenuo s provođenjem mjera uz redovito praćenje kvalitete zraka na području Viškova. Za aktivnosti koje se odnose na otplinjavanje bilo je potrebno prethodno izraditi projektnu dokumentaciju, što je u međuvremenu učinjeno. Izvođenje projekta otplinjavanja podrazumijeva polaganje instalacije u tijelo odlagališta i spajanje plinskih bunara (dimnjaka) na baklju. Sustav za otplinjavanje tijela odlagališta sastoji se od perforiranih horizontalnih cijevi postavljenih u drenažne slojeve, vertikalnih cijevi i vodova spojenih na baklju.

Tijekom polaganja instalacije moguća je povremena kratkotrajna pojava neugodnih mirisa. Očekivano trajanje radova je do dva mjeseca, a izvođač radova je tvrtka HIS d.o.o. iz Donje Višnjice/ Zagreba, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik uprave Ekoplusa Josip Dedić.