Dani Grada Kraljevice – Mikuljna va Kraljevici

29. studenog 2021. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

KRALJEVICA – Sve do 9.12.2021.godine Kraljevica slavi svog zaštitnika – svetog Mikulu. U tom periodu u malo manjem obimu, zbog trenutne epidemiološke situacije vezane uz pandemiju bolesti COVID-19 biti će održana brojna vjerska, kulturna, sportska i zabavna događanja u gradu.

Program Mikuljne va Kraljevici započeti će Tradicionalnim hodočašćem  pomoraca u Kraljevicu s prigodnim druženjem nakon svete mise. Posljednje nedjelje u mjesecu studenom brojni hodočasnici će morskim putem stići u Kraljevicu.

Atraktivno i svakako već tradicionalno događanje u sklopu Programa je i 13. hodočašće ronioca sv. Nikoli pod morem. I ove godine popularni kip sveca ronioci će “potražiti” u moru ispred Oštra, a nakon ronjenja slijede prigodne prezentacije i predavanja u dvorani PraktikUm u  Kraljevici.

Najmlađi će se i ove godine razveseliti svojem najdražem svecu. Nažalost zbog trenutnog epidemiološkog stanja podjela darova djeci predškolskog uzrasta povodom sv. Nikole,  organizirati će se tako da će se pokloni moći preuzeti u prostorijama Narodne knjižnice i čitaonice Kraljevica, Frankopanska 1a, Kraljevica, u radno vrijeme Knjižnice od 6.12.-17.12.2021.

Na sam Dan grada, u ponedjeljak 6. prosinca 2021. održati će se druženje građana uz prigodnu marendu, svečano polaganje vijenaca i svečana sveta misa te koncert „Nikoli je svetome“ HGD Zvijezda Danica.

Na programu se nalaze sportski turniri, glazbeni programi,  svečana sjednica Gradskog vijeća, ali ove godine i važna obljetnica. 130 godina turizma i 55 godina turističkog ureda u Kraljevici obilježiti će se svečanom skupštinom Turističke zajednice Grada Kraljevice.

Detaljan program i satnica događanja

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone