DANCE STAR U OPATIJI – DOLAZI VIŠE TISUĆA PLESAČA

6. ožujka 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
Najavili Dance Star koji će u Opatiju privući oko 3.000 plesača

Najavili Dance Star koji će u Opatiju privući oko 3.000 plesača

OPATIJA – Opatija i Centar Gervais će od petka do nedjelje biti plesni centar Hrvatske, kada će ugostiti kvalifikacijski turnir jedne od najvećih svjetskih plesnih platformi DanceStar, najavili su na konferenciji za medije gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, direktorica Turističke zajednice Grada Opatije Suzi Petričić, ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i predstavnik organizatora DanceStar 2018. Alen Petelinc.

Svjetski plesni spektakl DanceStar po prvi put dovodi u Opatiju od 9. do 11. ožujka kvalifikacijski turnir na kojem će sudjelovati dvije tisuće plesača, od kojih će se najbolji plasirati na veliko svjetsko finale koje će se održati u svibnju u Poreču. Pokrovitelji su Grad Opatija i Turistička zajednica Grada Opatije, a domaćin Festival Opatija. Program započinje u petak u 15 sati, a u subotu i nedjelju traje od 9 sati do navečer. Cijena dnevne ulaznice je 50 kuna, a mogu se kupiti na prodajnim mjestima Festivala, na mojekarte.hr te u Centru Gervais.

Gradonačelnik Dujmić zaželio je dobrodošlicu organizatorima ovog plesnog spektakla u Gervaisu istaknuvši kako je i ova manifestacija dokaz da je gradska politika bila ispravna te zahvaljujući infrastrukturi možemo ugostiti ovako atraktivan događaj.

– Prije godinu dana otvorili smo vrata Centra Gervais, a danas evo najavljujemo jedno od najprestižnijih svjetskih plesnih natjecanja. Čast nam je podržati tako važnu manifestaciju u našem gradu, istaknuo je gradonačelnik Dujmić.

Direktorica TZ Suzi Petričić naglasila je da Opatija nije slučajan odabir, već potvrda kvalitete destinacije.

– Predviđamo da će DanceStar dovesti u Opatiju oko tri tisuće noćenja. Ožujak je inače u Opatiji mjesec kada promoviramo zdravstveni turizam i wellness ponudu mnoštvom atraktivnih programa i akcija koje će završiti otvorenim treningom i finalom Izazova – Zdrav život postaje navika s najpoznatijim hrvatskim trenerom Marijom Mlinarićem, kazala je Petričić te istaknula kako je ponosna što je Opatija domaćin DanceStara te se nada da će to postati i tradicija.

Centar Gervais je mjesto gdje se želi doći

Ernie Gigante Dešković iskazao je u ime Festivala zadovoljstvo što se ovo plesno natjecanje održava u njihovim prostorima.

– Spoj kulture i kulturnog turizma je upravo ono čemu težimo i želja nam je kroz kulturu ponuditi sadržaje koji će privlačiti ljude u naš grad, naglasio je Dešković te napomenuo kako je DanceStar veliki izazov za organizaciju i pozvao sve sugrađane da uživaju u vrhunskom plesu.

Organizator natjecanja Alen Petelinc istaknuo je kako se prijavilo više od dvije tisuće plesača iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Crne Gore.

– Do sada su održana dva kvalifikacijska turnira, i to u Južnoafričkoj Republici i u Rumunjskoj, a do međunarodnog finala u Poreču, osim u Opatiji, bit će održane kvalifikacije u Austriji, Slovačkoj, Bugarskoj, Filipinima i Mađarskoj. Plesači će se natjecati u trinaest plesnih disciplina u četiri dobne kategorije – Mini, Children, Juniors i Seniors, a sudit će im renomirani suci poput Almire Osmanović, Igor Barbarić, Leo Jakovina i drugih. Opatija će na tri dana postati grad plesa, očekujemo izvrsne izvedbe, spektakularnu atmosferu i odličnu zabavu. Pored natjecateljskog dijela, također pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u subotu 10. ožujka, u 20 sati i uživaju u Mammas’ Showu, natjecanju za skupinu 30+ na kojoj će priliku dobiti roditelji te pokazati što su naučili dovodeći djecu na treninge . Dođite, podržite, nastupite, zabavite se, poručio je Petelinc. (kv)