DANAS ZADNJI DAN 7. MEĐUNARODNOG DJEČJEG NOGOMETNOG TURNIRA “CRIKVENICA CUP 2020”

30. kolovoza 2020. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Uskoro sportska poslastica - 7. međunarodni dječji nogometni turnir "Crikvenica CUP 2020"

CRIKVENICA – Rivijera Crikvenica, kao poznata destinacija zdravlja, podržava i raduje se svakom sportskom događanju, pogotovo onom koji naše najmlađe uči da je „u zdravom tijelu zdrav duh“, istaknuli su organizatori.

Iako sport trenutno mnogima nije primarno u fokusu, obzirom na globalne probleme uzrokovane epidemijom COVID-19, poznato je da su sportaši jako uporni, pa je organizator ovoga turnira – Udruga sportske rekreacije „Crikvenica Cup“ u skladu sa preporukama za održavanje sportskih natjecanja na otvorenom odlučio odgođeni termin iz lipnja prebaciti u kolovoz te će uskoro Crikvenica biti domaćin sedmog po redu Međunarodnog dječjeg nogometnog turnira „Crikvenica Cup“, koji se upravo održava na crikveničkom gradskom stadionu.

„Crikvenica Cup“ pokrenut je 2014. godine kao sportsko-turistički projekt u zemlji nogometa i gradu turizma. Na prošlogodišnjem izdanju turnira nastupilo je 130 ekipa i 1.400 malih nogometaša. Ove se godine prvotno prijavilo 160 ekipa, a Facebook stranica „Crikvenica Cup“ privukla je 250 tisuća posjetitelja. Na ovom turniru do sada su nastupali sudionici iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, Poljske, Mađarske i Slovačke, a osvajale su ga ekipe Hajduka, Osijeka, Udinesea (Italija), Istre 1961, sarajevskog Željezničara… Nakon promjene termina i otežanih uvjeta dolaska ipak sudjeluje oko 60 timova, a sudionici, osim iz Lijepe naše, iz Slovačke i Ukrajine, čime je turnir zadržao međunarodni karakter. Nažalost, ekipe iz brojnih zemalja su u posljednji trenutak sa žaljenjem otkazale svoje sudjelovanje zbog odluka njihovih matičnih zemalja vezano uz pravila putovanja.

Organizator 7. Međunarodnog dječjeg nogometnog turnira „Crikvenica Cup“ je Udruga sportske rekreacije „Crikvenica Cup“, uz pomoć brojnih pokrovitelja.