PROSLAVA U TRIBLJU – 70 GODINA NK TURBINE

28. rujna 2022. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

tribalj sport nogometTRIBALJ – Danas je održana proslava u Triblju povodom 70 godina NK Turbine.

Bila je to nogometna fešta uz nastup NK Triblja i HNK Rijeke.

Tribalj je riječkom, ali i jugoslavenskom nogometu u to vrijeme, dao Marijana Brnčića, sjajnog polivalentnog igrača kojem su mediji tepali nadimkom »Beckenbauer iz Triblja«. Sa 16 godina stigao je iz Triblja u Rijeku, ostavivši neizbrisiv trag igrajući od 1959. do 1964. godine.

Odigrao je rekordnih pet Kvarnerskih rivijera, osvajajući dva puta ovaj turnir. Za reprezentaciju Jugoslavije je odigrao deset utakmica, igrao je u pobjedi protiv Njemačke 1967. godine u sklopu Europskog prvenstva u Beogradu kada je Jugoslavija slavila golom Joška Skoblara. Nastupio je i na Olimpijskim igrama u Tokiju 1960. godine.

– Rijeka je moja ljubav. Tu nema nikakve dileme. Ja sam iz ovoga kraja. Rijeka je meni puno pružila i mogu samo sve zahvaliti tom klubu koji je bio uvijek korektan prema meni. Prije sam bio osam godina u klubu, od toga pet i pol godina u prvoj momčadi, bio sam standardni igrač i igrao sam na više mjesta, igrao sam s divnim igračima. Bilo mi je drago što sam igrao u klubu koji je bio svagdje priznat i voljen, rekao je Marijan Brnčić u intervjuu za Novi list.

Brnčić je u trenerskoj karijeri vodio Rijeku prilikom osvajanja Kupa 1979. godine, u kasnijim etapama je na Kantridi bio i sportski direktor te pomoćnik direktora kluba. Rijeku je kao trener vodio do 1983. godine. Nakon karijere bio je pomoćni, pa glavni trener Rijeke, potom direktor omladinske škole, sportski direktor Rijeke te zamjenik direktora kluba.

(kv)