DANAS MIKUNA U KOSTRENI

9. prosinca 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

Kostrena

Kostrena

KOSTRENA – Program Mikulne ove je godine iznimno bogat i za sve generacije. Cjelodnevni program započinje u 12:00 sati, nastupima školske i vrtićke djece. One najmlađe očekuje druženje s omiljenim Sv.Nikolom, radionice izrade ukrasa Božićne tematike, a svi zainteresirani moći će prigodno oslikati svoja lica. Predstavit će se brojne udruge, klubovi i umjetnici iz Kostrene na čijim će se štandovima naći mnoštvo rukotvorina koje mogu biti idealan poklon za nadolazeće blagdane, a posjetitelji će moći uživati i u svečanom paljenju blagdanske rasvjete na velikom boru ispred sportske dvorane. Naravno tu će biti i nezaobilazna bogata gastronomska ponuda, između ostaloga imat ćemo i natjecanje u kuhanju „Lignji na saft“ po tradicionalnom kostrenskom receptu, degustaciju tradicionalnih „Kostrenskih slastica“ i izboru najbolje. Posjetitelji će se moći zabaviti uz bogat glazbeni program i nastup Klape Trabakul, grupe Kantriders i Love, Sing, Dance dua, a cijeli program vodit će nam Alen Polić.
Svi sudionici okupit će se na Mikulni, manifestaciji osmišljenoj s plemenitim ciljem. Naime, taj dan oživit će se davno zaboravljeni običaj pomorske Kostrene – a to je običaj „sajanja“. „Sajanje” se vršilo na način da su mornari, koji trenutno nisu bili na moru uoči dana sv. Nikole išli od kuće do kuće prikupljali novac, hranu, odjeću te bi dobiveno dijelili onima kojima je to bilo najpotrebnije. Svaka udruga odnosno svaki izlagač na svojem štandu imat će kutiju za donacije u koju posjetitelji mogu ubaciti sredstva kojima žele pomoći, a udruge i izlagači će im zauzvrat nešto darovati ili uzvratiti pjesmom, plesom, pričom…Toga dana i na takav način svatko može biti dio sajanja odnosno poklanjanja. Ove godine donacije se prikupljaju za potporu programu „Košarku u kolicima“ Košarkaškog kluba Kostrena.
U večernjim satima u Sportskoj dvorani Kostrena nastupit će Zlatan Stipišić Gibonni u organizaciji KD Kostrena. Nakon koncerta nastavlja se druženje u šatoru na trgu uz gastro i glazbenu ponudu do kasnih noćnih sati.