DAMIR MIŠKOVIĆ IZABRAN ZA DOPREDSJEDNIKA HRVATSKOG NOGOMETNOG SAVEZA

23. prosinca 2017. | Kategorija: Sport

mišković rijekaSPORT – Damir Mišković, predsjednik Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka, izabran je za dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza i ujedno je postao jedan od članova Izvršnog odbora.

– Vjerujem da ćemo u budućnosti još bolje surađivati. Svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje na jedan uljuđen i civiliziran način i onda treba napraviti što je najbolje za hrvatski sport, ustvrdio je Damir Mišković nakon Skupštine HNS-a.

Predsjednik Rijeke ujedno je podsjetio na Opatijsku inicijativu koju je pokrenuo s ciljem boljitka hrvatskog sporta.

– U ovoj inicijativu okupili smo sve loptačke sportove na jednom mjestu – to je 80 posto svih sportaša u zemlji. Radi se o programu sustavnog financiranja svih vrhunskih momčadskih sportova. Od države ne tražimo ništa, već tražimo svoj dio kojega zaslužujemo svojim radom i promocijom države, sporta i turizma, što zaslužimo kroz djelovanje kladionica, kroz televizijska prava, rekao je Mišković.

– Sport daje puno Hrvatskoj u svemu, imamo prvake svijeta u vaterpolu i rukometu, nogomet je u vrhu, košarku moramo dići, kao i odbojku. Vjerujem da ćemo u dogovoru s Državnim uredom za sport ispuniti osmišljene programe. To bi bilo sjajno za sve sportove. Sve će biti sustavno praćeno, transparentno i kontrolirano. Vjerujemo da će kroz sustavnu strategiju naš sport osvajati trofeje i biti puno konkurentniji. Imamo sjajnu podršku brojnih klubova, to bi bio spas za sve nas koji radimo u sportu, zaključio je Damir Mišković. (kv)