DALIJA OREŠKOVIĆ PORUČILA IZ RIJEKE: Srednji prst treba pokazati i onima koji u 30 godina nisu znali što s ovom zemljom

21. lipnja 2020. | Kategorija: Hrvatska
Dalija Orešković (screenshot)

Dalija Orešković
(screenshot)

RIJEKA – Dalija Orešković, jedna od liderica koalicije Stranke s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus, u subotu je u Rijeci komentirala izjave kandidata koji – kako smatra – nameću ideološke teme želeći ukinuti dosegnutu razinu ljudskih prava u Hrvatskoj.

„Hrvatska se ne dijeli na desne i lijeve nego na one koji kradu i one koji su pokradeni. To bi trebala biti glavna tema ove kampanje, a ne maternice. Sva netrpeljivost između crvenih i plavih zbog koje ne možemo racionalno sagledati što se s Hrvatskom događa danas proizlazi iz neraščišćene pljačke jednih i drugih. Naša budućnost ovisi o tome koliko će građana prepoznati da ono što je HDZ na nacionalnoj razini, to je SDP i IDS na lokalnoj. I zato je Rijeka pravo mjesto da se ispali jedan torpedo protiv nasrtaja svih onih koji smatraju da kada se nema više što drugo uzeti i opljačkati, onda će zadirati u prostor naših osobnih prava i sloboda. Vraća nam se strah od korone, nadam se da će s njime vratiti i svijest o potrebi preustroja države. Pozivam građane da nam se pridruže na tom putu jer bez novih snaga nećemo uspjeti“, rekla je Dalija Orešković

Komentirala je i gestu u kojoj brojne žene na društvenim mrežama objavljuju fotografije s dignutim srednjim prstom na ruci. „Srednji prst ne bi trebali poslati samo onima koji bi zadirali u naše maternice, srednji prst bi građani trebali pokazati politikama jednih i drugih koji u posljednjih 30 godina nisu znali što napraviti s ovom zemljom. Svi ti Raspudići i njemu slični su tu da stave paravan na glavne teme koje muče naše građane, na odlazak mladih na opustošene krajeve i državu koja nema čvrste institucije. Srednji prst pokažimo jednima i drugima i vratimo kampanju na teme sadašnjosti i budućnosti“, zaključila je Orešković te pozvala žene da u što većem broju izađu na izbore i odupru se nasrtajima na njihove slobode.

Račić: Rijeka je na zadnjem mjestu po izlaznosti na izbore

Marin Račić prvi na listi ove koalicije u osmoj izbornoj jednici rekao je kako je Rijeka grad koji ne teče. „Od 555 jedinica lokalne samouprave, Rijeka je na zadnjem mjestu po izlaznosti na izbore što govori o tromosti i uspavanosti, o situaciji koja odgovara trenutnim strukturama. Na nama je da motiviramo ljude koji misle da se ništa ne može promijeniti da postoji opcija na političkom centru koja ujedinjuje normalne ljude koji žele imati pravo na rad, na jednakost i pravdu. Pravo na uživanje u svemu što život nosi. Na našim listama se nalazi puno ljudi iz realnog sektora koji drže cijelu državu na nogama, zato pozivam sve da nam se pridruže i da zajedno napravimo promjenu“, zaključio je Račić.

Ivan Guštin, predstavnik stranke Pametno kritizirao je eksperiment u obrazovanju kako je nazvao  „Školu za život“ ustvrdivši da je više gnjavio učenike nego što je pomogao profesorima. Apelirao je na promjene u obrazovnom sustavu poput uvođenja jednosmjenskog rada i veći broj izbornih predmeta.

(kv)