CRNI VIKEND NA KVARNERU – 3 TEŽE OZLIJEĐENA i 2 PREMINULA

23. srpnja 2018. | Kategorija: Hrvatska

prometna nesrećaKVARNER – Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog vikenda dogodilo se 46 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe nažalost, smrtno stradale, tri su teže, a 10 lakše ozlijeđene.

Od ostalih događaja u prometu, izdvajamo vozače koji su zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola. Tako je u petak, 20. srpnja oko 23 sata, na području Delnica privedena 28-godišnja hrvatska državljanka jer je zatečena kako upravlja vozilom marke VW Golf , karlovačkih registarskih oznaka, s koncentracijom alkohola od 1,43 g/kg. Vozilom je upravljala prije stjecanja prava na upravljanje vozilom „B“ kategorije, a k tome se nije zaustavila ni na znak crvenog svjetla na semaforu. Nešto kasnije je i u Opatiji priveden 50-godišnji hrvatski državljanin jer je pri koncentraciji alkohola od 1,60 upravljao osobnim vozilom marke Peugeot. Na Krku je pak dan kasnije u subotu, 21. srpnja, priveden 27-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljajući motociklom marke Aprilia, bez registarskih oznaka, izbjegavao policijsku kontrolu i bježao te ometao postupanje policijskih službenika. Motociklom je upravljao bez ikakve dokumentacije.

U Crikvenici je priveden istog dana 30-godišnji vozač osobnog vozila marke BMW, pulskih registarskih oznaka, koji je upravljao vozilom pri koncentraciji alkohola od 1,90 g/kg. Zbog počinjenog prekršaja, kao i prethodno navedeni vozači, sankcioniran je u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Kako bi se povećao stupanj sigurnosti u prometu te smanjio broj nesreća i ozlijeđenih osoba, pozivamo sve sudionike, a posebno vozače, na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa.