CRNI TJEDAN NA PROMETNICAMA KVARNERA

12. veljače 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

sv.kuzam cesta autoputKVARNER – Proteklog tjedna na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 54 prometne nesreće, od kojih su tri teže, a 51 su lakše nesreće. U ovim prometnim nesrećama, jedna je osoba ,nažalost, smrtno stradala, dvije su osobe teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 570.400 kuna.

U nesrećama je sudjelovalo pet stranih državljana, dva pješaka, kao i pet alkoholiziranih vozača. U navedenom razdoblju alkotestirana su ukupno 380 vozača, od kojih je kod njih 56 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, dok su dva vozača odbila provjeru alkoholiziranosti. Od alkoholiziranih vozača, njih 30 je bilo u dobi iznad 35. godine života, 18 između 25. i 35. godine života, a 12 u kategoriji između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,27 g/kg izmjerena je 33-godišnjem vozaču osobnog vozila u Rijeci. Njega je policija, u četvrtak, 7. veljače zatekla oko 1.25 sati u Radničkoj ulici kako u alkoholiziranom stanju upravlja osobnim vozilom marke Opel, riječkih registarskih oznaka. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, sankcioniran je u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.