CRIKVENICA – ZAHVALA DOBROVOLJNIM DARIVATELJIMA IZ KLUBA DARIVATELJA KRVI 100+

22. siječnja 2021. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

Zahvala dobrovoljnim darivateljima iz Kluba darivatelja krvi 100+CRIKVENICA – S obzirom na epidemiološku situaciju, u 2020. godini nije bilo moguće održati prijem dobrovoljnih darivatelja krvi kao prethodnih godina. Upravo zbog toga se nastojalo pričekati da se epidemiološka situacija poboljša i dopusti da im se čestita i osobno zahvali, no kako bi ipak ostali odgovorni i zaštitili zdravlje darivatelja i njihovih obitelji, odlučeno je da će se gradonačelnik ove godine zahvaliti na drugačiji način.

Crikvenica se ističe po broju darivatelja u Klubu dobrovoljnih darivatelja krvi 100+ te sam izrazito ponosan što se nalazimo u samom vrhu po broju darivatelja u Republici Hrvatskoj. Darivanje krvi nema cijene i drago mi je što ste to prepoznali i nesebično pomažete, dajete dio sebe. Hvala Vam što ste svojom nesebičnošću mnogima pomogli da nastave svoj život, a mnoge živote i spasili. Osobito se ponosim Vama kao dijelom našeg društva koje brine o sugrađanima i pridonosi boljitku naše zajednice, zahvalio je gradonačelnik u kratkom pismu koje je osobno dostavljeno zajedno sa malim poklonom, znakom pažnje za darivatelje.

Darivatelji koji su darivali krv više od 100 puta su: Ervin Car, Ivica Car, Milorad Hajnić, Želimir Mihalić, Boris Stopinšek, Ratko Baretić, Davor Miculinić, Ivica Unković, Danijel Brozović, Mariagrazia Ćavar, Nedeljko Car, Dubravko Jeličić, Marijan Lovrić, Siniša Tomašić, Vladimir Budimir, Nikola Udovičić, Željko Gašparović, Miodrag Zdravković, Milenko Brozičević, Nikola Rosić, Saša Mureta i Krešo Dukić.

Trenutni rekorderi u darivanju krvi su Želimir Mihalić i Siniša Tomašić sa 148 darivanja.