CRIKVENICA – USKORO MAŠKARE!

4. siječnja 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

maškare crikvenicaCRIKEVNICA – Još malo pa kreću najbolje maškarane zabave, velike rasplesane povorke malih i velikih posjetitelja, originalne maske, tradicionalno pozdravljanje maškaranih grupa i udruga i još puno maškaranih iznenađenja. I na crikveničkoj se rivijeri s nestrpljenjem odbrojavaju dani.

Maškare 2017. u Crikvenici počinju 7. siječnja, a trajat će sve do 1. ožujka.

Prva je maškarana subota, 7. siječnja, pred nama. Na programu je već tradicionalno maškarano druženje u Matkovićima u Crikvenici, koje počinje u poslijepodnevnim satima, a najbolje vrijeme za dolazak je u 19 h. Tom će prilikom crikvenička grupa Matkovići ugostiti ostale maškarane grupe s područja grada, a njihovi će bubnjevi i pjesma unijeti radost u hladan zimski dan.

Maškare će na gradski ključ ipak pričekati još tjedan dana nakon toga, jer primopredaja gradskih ključeva iz ruku Gradonačelnika Grada Crikvenice i svečano podizanje maškarane zastave zakazani su za subotu, 14. siječnja, kada će svoja vrata otvoriti i Gradska sportska dvorana u Crikvenici, lokacija održavanja subotnjih maškaranih zabava. Već će prva od njih zasigurno biti sjajna, za što će se pobrinuti prva ovogodišnja glazbena gošća – Maja Šuput. Maškarani i nemaškarani posjetitelji će u subotama što slijede moći plesati i pjevati do zore, jer na maškaranu pozornicu stižu i ostala poznata glazbena lica s hrvatske estrade, kao što su Jole, Jelena Rozga, Mladen Grdović i Marijan Ban.

Dvije tradicionalne maškarane povorke, Velika i Dječja, ujedinit će se u nedjelju, 29. siječnja. Povorke iz godine u godinu okupljaju sve veći broj sudionika i posjetitelja, koji uživaju u nesvakidašnjim prizorima i maštovitim maskama.

I ove će vam godine vaši domaćini za dobrodošlicu pripremiti posebne pogodnosti i povoljne paket aranžmane za vrijeme trajanja Maškara, ujedinjene pod nazivom “Vesela maškarana škrinjica”, a popis se može pronaći na letku ili web stranici www.maskare.net.

Čitanje duhovite šentence će 1. ožujka podsjetiti na događanja u protekloj godini, potom će početi simbolično suđenje lutku mesopustu, krivcu za sve nedaće i loše dane u 2016. te će naposljetku biti spaljen, čime će završiti ovogodišnje maškare.

“Ima li boljeg načina za zagrijati se u hladnim zimskim danima, i to u društvu tradicije? Zapamtite recept: Maškare u Crikvenici, rok trajanja: do 1. ožujka 2017.”, navode organizatori maškaranog ludila u Crikvenici iz TZ-a Crikvenice i “Ekskluziva” d.o.o. (kv)