Crikvenica sudjelovala na turističkom sajmu u Münchenu

7. ožujka 2023. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Crikvenica sudjelovala na turističkom sajmu u Münchenu

Nakon dvije pandemijske godine u punom se je formatu održao još jedan F.RE.E – najveći međunarodni turistički sajam u Bavarskoj. Sajam se održao od 21. do 27. veljače, a München je bio domaćin gotovo tisuću izlagača iz 70-ak zemalja. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma bila je upravo – Hrvatska.

Među brojnim izlagačima bila je i Turistička zajednica Grada Crikvenice koja je zakupila štand zajedno s hotelskom kućom Jadran Crikvenica – hoteli i kampovi i to na zajedničkom štandu Hrvatske turističke zajednice.

Već prvog dana sajma pristigao je rekordan broj posjetitelja – više od 160.000, a zadovoljstvo izlagača posjetiteljima ocijenjeno je najvišom ocjenom. Posjetitelji su bili jako zadovoljni ponudom, a na službenoj stranici sajma procjena je da je zemlja partner bila izuzetno velik mamac za dolazak na sajam, što je poseban kompliment svim turističkim djelatnicima u Hrvatskoj.

Gordana Jelenović, predstavnica TZG Crikvenice na sajmu u Münchenu, istaknula je kako su svi promotivni materijali Rivijere Crikvenica podijeljeni u rekordnom roku, a da je interes za našom rivijerom bio znatno veći no inače. „Predstavili smo ljepote našeg kraja, plaže, obalu i naravno, mogućnosti aktivnog odmora – sve traženijeg segmenta turističke ponude.“ – istaknula je Jelenović.

Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice sa zadovoljstvom se prisjetila 2022. godine u kojoj je broj njemačkih gostiju premašio broj iz 2019. godine. Podsjetit ćemo, u 2022. godini, Crikvenicu je posjetilo 526.512 gostiju s područja Njemačke što je 10,71% više nego u 2019. godini.

„Njemačka se već dugi niz godina nalazi na prvom mjestu zemalja koje ostvaruju najveći broj noćenja na području Rivijere Crikvenica. Iznimno dobra posjećenost sajma f.re.e i veliki interes za crikveničkom rivijerom raduju te se nadamo da će se i ove godine trend porasta njemačkih turista na Rivijeri Crikvenici nastaviti, a da će turistička sezona 2023. premašiti sve rekorde dolazaka broja gostiju iz Njemačke.“ – zaključila je direktorica Biondić.

Inače, tijekom svih pet dana trajanja sajma program je bio obogaćen brojnim nastupima, prezentacijama i degustacijama putem kojih se posjetiteljima približila iznimno raznolika kulturno povijesna baština i bogata eno-gastronomija svih hrvatskih regija i krajeva, od obale do unutrašnjosti naše zemlje.