CRIKVENICA – SPORTAŠI KOD GRADONAČELNIKA

19. listopada 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

crikvenicaCRIKVENICA – Grad Crikvenica je jedan od gradova sa dugom sportskom tradicijom te se tako može pohvaliti i titulom Grada sporta, brojnih sportskih udruga i klubova i vrhunskih sportaša.
Sve to nastoji se pratiti i odgovarajućom infrastrukturom te je tako u završnoj fazi izgradnja školske sportske dvorane Osnovne škole Zvonka Cara koju će koristiti osnovna škola, ali i sportski klubovi i udruge s područja Grada Crikvenice. Nadalje, ide se i u gradnju sportskog centra – boćališta u Gornjem Kraju, u projektiranju je i bazen u centru Crikvenice te sportski centar u Jadranovu. Sve je to jedan od preduvjeta da bi se ovako dobri rezultati nastavili i kako bi Crikvenica i dalje bila i sportska sila.

U kontekstu navedenog, u srijedu 17. listopada održana su dva prijema sportaša. Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina primio je u Maloj vijećnici Grada Crikvenice žensku košarkašku ekipu petih i šestih razreda Osnovne škole Vladimira Nazora koje su dobile nagradu Mlada nada povodom Dana grada Crikvenice, za osvojeno 3. mjesto na završnici Državnog prvenstva. Na prijem su došle sve igračice:
Neva Abramović, Nika Cvijić, Stella Domijan, Lana Đurić, Lucija Gržac, Emma Nicole Kljajić, Viktoria Rogić, Kate Zekić, Antea Vukić, Zara Švrljuga i Laura Štrbac, ravnateljica OŠ Vladimira Nazora gđa Deana Čandrlić Zorica, prof. te voditelj ekipe Dinko Gračaković, prof. Igračice su zahvalile i treneru Košarkaškog kluba ARX Krešimiru Kozlevčaru koji im je također bio podrška i koji ih je pripremao za natjecanje. Djevojčice imaju ambiciozne planove te se neke od njih sada u kategoriji sedmih i osmih razreda dok su neke u kategoriji petih i šestih razreda. I dalje će davati sve od sebe i nadaju se ponoviti ovaj odličan uspjeh.
Gradonačelnik im je svima čestitao i uručio priznanja Mlada nada te prigodne majice grada. Ne kraju prijema zasladili su se kolačima i sokovima, a ravnateljica škole Deana Čandrlić Zorica i profesor Dinko Gračaković, zahvalili su gradonačelniku na prijemu te gradu što prati i podupire školu, učenike i učitelje u svim nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Isti je dan upriličen i prijem seniora Rukometnog kluba Mornar Crikvenica koji su u 2. Hrvatskoj rukometnoj ligi Zapad postigli izuzetan uspjeh završivši natjecanje sa stopostotnim bodovnim učinkom osvojivši naslov prvaka te ostvarili plasman ulaska u 1. HRL Jug, u kojoj se trenutno natječu. Ekipu sačinjava 18 igrača od kojih je većina ponikla u rukometnim klubovima sa područja Grada. Na prijemu su osim igrača sudjelovali i članovi uprave kluba koji su iskazali zadovoljstvo suradnjom Grada sa klubom te istaknuli želju da se tako i nastavi te pozvali gradonačelnika na njihovu utakmicu protiv Splita koja će se odigrati ove subote.

Gradonačelnik se zahvalio na dolasku, čestitao momcima te kazao kako se nada da igrače početni rezultati neće obeshrabriti i da će njihova prikazana odlična igra tek početi davati rezultate, jer porazi od jednog gola razlike, daju za pravo vjerovati u ovu mladu ekipu s odličnim, proslavljenim trenerom i agilnom upravom.