CRIKVENICA – SLUŽBENO OTVOREN PROJEKT ”I-ARCHEO.S”

19. ožujka 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

crikvenicaCRIKVENICA – Grad Crikvenica jedan je od šest partnera projekta ”I-Archeo.S” koji se provodi u sklopu programa Interreg Italija-Hrvatska 2014 – 2020, financiranoga od strane Europske unije.
Uz hrvatske partnere, Pučko otvoreno učilište Poreč i Grad Pazin, u projektu sudjeluju i tri talijanska partnera: Consorzio Teatro Publico Pugliese iz Barija kao nositelj projekta, Regione Abruzzo te Marche Teatro scarl iz Ancone.

Cilj projekta, čije je predviđeno trajanje do 30. lipnja 2019. godine, uspostavljanje je suradnje među gradovima partnerima na valorizaciji kulturne i prirodne baštine, unaprjeđenju turističke ponude u skladu s principima održivog razvoja i zaštite okoliša, povećanje kvalitete turističkih usluga i turistička promocija baštine kroz sporazum o javno-privatnom klasteru održivog turizma.

Svaki od partnera u narednim će mjesecima osmisliti strategiju organizacije i provedbe po jednog pilot-projekta kojega će u svome gradu provesti tijekom prve polovice 2019. godine. Uz međusobnu suradnju i pomoć grupe stručnjaka iz područja sociologije, ekonomije i održivog razvoja, partneri će izraditi itinerare svojih projekata te se povezati s potencijalnim lokalnim dionicima s područja turizma, ugostiteljstva, hotelijerstva te povijesnim i kulturnim udrugama kako bi zajednički stvorili interaktivno i zanimljivo, višednevno iskustvo za posjetitelje izvan ljetne turističke sezone.

Crikvenička delegacija, zadužena za rad na projektu, imala je priliku zajedno sa svim partnerima sudjelovati na službenom otvorenju projekta koji se održao u talijanskoj regiji Puglia od 14. do 16. ožujka. Partneri su tom prilikom definirali ključne strateške ciljeve, aktivnosti i utvrdili odgovornosti svih sudionika s ciljem kvalitetnije zajedničke suradnje. Sastanci i radionice koji su tom prilikom organizirani, održavali su se u nekoliko gradova na lokacijama poput muzeja, kazališta te gradskih vijećnica. Razlog tomu upravo je želja nositelja projekta da partnerima pokaže svoju viziju sadržaja koju planira uvrstiti u program svoga pilot-projekta. Dogovorena je i izrada zajedničke mobilne aplikacije za Android i iOS uređaje, koja će služiti kao svojevrsni interaktivni vodič kroz sve projekte i njihove programe. (kv)