CRIKVENICA: ŽUPANIJSKA LUČKA UPRAV KRŠI ZABRANU RADOVA, STIŽU PRITUŽBE TURISTA

27. lipnja 2020. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

Konferencija za novinare vezana uz projekt dogradnje i rekonstrukcije  Zapadnog lukobrana u CrikveniciCRIKVENICA – Riječ je o investiciji u vrijednosti od 33 milijuna kuna financiranim u cijelosti sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te sredstvima Europske unije. Osim gradonačelnika Rukavine, govornice na konferenciji bile su i zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović i direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić.

Gradonačelnik Rukavina prozvao je Županijsku lučku upravu zbog kontinuiranog nepoštivanja institucija i kršenja Odluka grada Crikvenice čime je nanesena velika šeta turizmu i gospodarstvu grada Crikvenice.  Neodgovornim upravljanjem projektom i prevrtanjem tj. uništenjem većeg broja betonskih blokova, navodno je učinjena višemilijunska šteta. Zbog navedenih problema radovi se u zimskom periodu nisu provodili u punom opsegu, a danas građani Crikvenice zbog toga trpe nemjerljivu štetu –  istaknuo je gradonačelnik Rukavina.  Usprkos zabrani i kaznama izrečenim od strane komunalnog redarstva Grada Crikvenice, radovi su nastavljeni. Od početka je Grad imao partnerski i korektan odnos i  nastojao je ne sva načine biti pripomoć u realizaciji projekta. 

Gradonačelnik Damir Rukavina održao je hitnu konferenciju za novinare zbog kontinuiranog kršenja Odluke o zabrani građevinskih radova od strane Županijske lučke uprave Crikvenica, a vezano uz projekt dogradnje i rekonstrukcije  Zapadnog lukobrana u Crikvenici.

Zamjenica Crikveničkog gradonačelnika istaknula je kako je situacija jučer eskalirala kada je 8 vozila izvođača bilo parkirano na plaži Balustrada  u centru grad, a kamioni iskrcavali materijal u neposrednoj blizini kupača i šetača i time ugrožavali sigurnost naših sugrađana i gostiju. Na području Grada Crikvenice trenutno je dozvoljeno izvoditi samo one radove koji su nužni za normalno funkcioniranje građana i gostiju. Svi ostali radovi strogo su zabranjeni kako bi se ostavila što bolja slika prema gostima koji borave na području grada, a pomoglo svakom našem iznajmljivaču, hotelu, ugostitelju i gospodarstvu uopće. Zamjenica Matošić Gašparović podsjetila je kako su grad i Turistička zajednica kroz različite aktivnosti među kojima je i promotivni spot Rivijera Crikvenica – Sigurno lijepa! nastojali privući što više domaćih i stranih gostiju. U tome se evidentno i uspjelo jer je broj noćenja u lipnju na području Grada Crikvenice daleko iznad prosjeka Hrvatske.

Direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić osvrnula se na niz pritužbi turista i njihovo zgražanje na radove na Zapadnom lukobranu.

Direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić osvrnula se na niz pritužbi turista i njihovo zgražanje na radove na Zapadnom lukobranu.

Gradonačelnik Rukavina istaknuo je kako je ovakvo ponašanje Županijske lučke uprave i provođenje samovolje ˝pljuska˝ crikveničkom turizmu, a time i svakom iznajmljivaču, hotelijeru, ugostitelju i svakom drugom dioniku turizma ovoga grada. Napomenuo je da je njegova dužnost štititi interes Crikvenice i svakog njenog građana te stoga inzistira da Županijska lučka uprava hitno obustavi radove na izgradnji Zapadnog lukobrana.

(kv)