CRIKVENICA – PRVI ADVENTSKI VIKEND U ZNAKU BURE

5. prosinca 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

crikvenica adventCRIKVENICA – Bez obzira što je Gradu Crikvenici, kao glavnom organizatoru Adventa u Crikvenici bura pomrsila planove, paljenje božićne iluminacije te time i početak samog Adventa održan je s malim pomakom termina, u nedjelju.
S paljenjem prve adventske svijeće počeo je i četvrti po redu Advent u Crikvenici. Na žalost mnogih, nastup Marka Tolje koji je bio planiran za samo otvaranje, morao je biti odgođen, no svim zaljubljenicima u njegovu glazbu moramo reći da ne brinu, jer Marko će svakako doći u Crikvenicu i počastiti nas svojom glazbom.

Može se reći da je uvod u ovogodišnji Advent bio već u subotu, radionicom Ukrasi me! koja se umjesto u Adventskom parku održala u Maloj vijećnici u Crikvenici. Za one koji nisu mogli biti na radionici, dobra je vijest da će se radionica održati ponovno 16. prosinca te vas pozivamo da nam se tada pridružite.

Advent je tako nastavljen tradicionalnim Adria Advent Maratonom sa čak 888 prijavljenih kandidata koje ni hladnoća ni bura nisu spriječili da sudjeluju u maratonu do samoga kraja. Isti dan u Adventskom parku se održala i humanitarna utrka kućnih ljubimaca u kojoj su uživali i kućni ljubimci i njihovi vlasnici, a oni najuspješniji bili su i nagrađeni.

Popodnevni program započeo je nastupom grupe Fun koja je zagrijala i rasplesala sve prisutne. Ni hladnoća nije ometala posjetitelje da uživaju u finim i toplim fritulama, kuhanom vinu i čaju. U 18:00 sati odbrojavanje je najavilo još jedno paljenje lampica po cijeloj Crikvenici te službeni početak Adventa u Crikvenici, a veselje se nastavilo uz tamburaški sastav Mistral. Prvi adventski vikend, bez obzira na niske temperature koje je donio sa sobom, uspio je izvući posjetitelje iz svojih toplih domova te je park ponovno postao glavno adventsko okupljalište u Crikvenici.

Slijedeći vikend donosi još više događanja, još više bogatog programa i svima dobro poznatu i očekivanu Palačinka’du!