U dvorani Zora u Crikvenici danas su dodijeljena priznanja učenicima generacije dviju crikveničkih osnovnih škola i svih usmjerenja srednje škole.

Svečanost dodjele priznanja i srebrnjaka otvorila je zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović koja je prije svega čestitala učenicima, njihovim roditeljima i mentorima odnosno razrednicima.

„Iza nas su dvije veoma zahtjevne i po svemu drugačije godine u kojima smo se svi skupa morali uhvatiti u koštac s nekim novim načinima funkcioniranja. Drago mi je da ste zajedničkim snagama uspjeli privesti kraju i ovu školsku godinu i da smo i ove godine zajedno na dodjeli priznanja onim najboljima među vama. Od srca vam želim da upišete škole i fakultete koje želite i da vas i dalje podržavamo kroz stipendije za izvrsne učenike, jer vi to za ista jeste. Na ponos ste svojim obiteljima, svojim učiteljima i školama, a naravno i svom gradu koji će vas i dalje pratiti kroz vaš rad“, kazala je zamjenica Matošić Gašparović.

Zamjenica je potom dodijelila priznanja i srebrnjake s likom Petra i Katarine Zrinski s geslom „za obitelj i domovinu“ kao nagradu za njihov trud i zalaganje.

Učenici generacije i njihovi razrednici su:
Osnovna škola Vladimira Nazora
– Učenik generacije – Matilda Salma, razrednik Karlo Jerčinović

Osnovna škola Zvonka Cara
– Učenik generacije – Benjamin Nuhanović, razrednica Zineta Džebo

Srednja škola dr. Antuna Barca
– Opća gimnazija – učenica generacije Stella Jud – razrednica Ljubica Dunđerović
– Hotelijersko turistički tehničar – učenica generacije – Lea Peko Lončar, razrednica Spomenka Radmilović
– Ekonomist – učenika generacije Nika Car, razrednica Ana Tomić Njegovan
– Konobar – učenik generacije Leon Antić, razrednik Petar Ivančić
– Kuhar – učenica generacije Ines Devčić, razrednik Petar Ivančić
– Vodoinstalater – učenik generacije Gabrijel Mužević, razrednik Petar Ivančić

Simbolični pokloni kao znak pažnje i zahvalnosti za trud i rad bili su dodijeljeni i mentorima te ravnateljicama dviju osnovnih škola – gospođi Deani Čandrlić Zorica i gospođi Desiree Pečaver te ravnatelju srednje škole gospodinu Arsenu Badurini.