CRIKVENICA – “Grad Crikvenica posebnu brigu posvećuje djeci i mladima te projektima kojima se podiže kvaliteta života i djeci omogućuje bezbrižno i ugodno odrastanje i obrazovanje na području grada”, naveo je gradonačelnik Crikvenice.

Zgrada Dječjeg vrtića Radost u Crikvenici doživjela je energetsku obnovu te je uređeno i dvorište vrtića. Obje osnovne škole – Osnovna škola Zvonka Cara i Osnovna škola Vladimira Nazora također su energetski obnovljene i estetski usklađene, a ono najbitnije štedit će se na energentima i djeci će biti ugodnije boraviti u objektima.

Na tiskovnoj konferenciji koja je održana u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice, u četvrtak 8. srpnja, realizirani projekti su predstavljeni i predstavnici Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, voditeljici odjela Sektora za pripremu poziva i provedbu EU projekata javnih i stambenih zgrada Uprave za energetsku učinkovitost u zgradarstvu, projekte i programe Europske unije, gospođi Andrei Horvat Friščić. Voditeljica odjela je čestitala Crikvenici na uspješno provedenim projektima i kazala kako je uvijek lijepo i na terenu vidjeti projekte koje Ministarstvo prati i u koje usmjerava bespovratna sredstva. Istaknula je kako je na području Primorsko-goranske županije energetski obnovljena 21 javna zgrada u vrijednosti od 80 milijuna kuna, od čega je izdvojeno više od 25 milijuna kuna bespovratnih sredstava Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

O projektima energetskih obnova koji su provedeni na području grada Crikvenice tehničke podatke iznio je voditelj projekata, g. Siniša Krunić, član Delfin grupe.  Ukupna vrijednost navedena tri projekta iznosi preko 14 milijuna kuna, od čega je 8,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava, dok je Grad Crikvenica sudjelovao sa 5,5 milijuna kuna. Ono što je bitno napomenuti da su svi objekti sada prešli iz energetskog razreda C u energetski razred A te da će uskoro biti vidljive i uštede na energentima.

Ispred Grada Crikvenice na konferenciji su sudjelovali gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina i zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović. Gradonačelnik Rukavina kazao je kako ga veseli da su sada svi odgojno-obrazovni objekti na području grada obnovljeni i da osmijeh djece najviše govori o tome koliko su za grad ovi projekti bitni. Grad nastavlja s ulaganjima u infrastrukturu za najmlađe te je tako u planu i izgradnja vrtića u Gornjem kraju. U narednom razdoblju neki od planova su nastavak projekata energetske obnove i ugradnja fotonaponskih ćelija na obnovljene objekte te će Grad i dalje pratiti sve natječaje koji brinu za okoliš. Gradonačelnik je zahvalio na dobroj suradnju Ministarstvu i kazao kako se nada da će se ta suradnja nastaviti i na budućim projektima.