CRIKVENICA – PREDSTAVLJEN PROGRAM „AKTIVNI U ZAJEDNICI“

12. ožujka 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

Crikvenica

Crikvenica

CRIKVENICA – Kako bi širu lokalnu zajednicu upoznali s provedbom ovog programa „Aktivni u zajednici“ Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva je u suradnji s Gradom Crikvenica održala je predstavljanje istog te pozvala građane da se uključe u provedbu i predlaganje konkretnih problema za rješavanje u lokalnoj zajednici.

Predstavljanju su pristustvovali predstavnici udruga, ustanova i institucija koji su zainteresirani za razvoj svoje lokalne zajednice a Upraviteljica Zaklade, Helga Možé Glavan naglasila je važnost društvenog kapitala za kvalitetan život u lokalnoj zajednici, a koji se ponajviše odnosi na međusobno umrežavanje, povezivanje i dijeljenje resursa. „Ljudski kapital je ono što je najveća vrijednost jedne zajednice i to trebamo staviti u funkciju razvoja svake zajednice“, rekla je Možé Glavan i dodala: „Većina gradova/općina u današnje vrijeme uglavnom je usmjerena na razvoj i ulaganje u infrastrukturne projekte, ali, ne možemo zanemariti činjenicu da (pogotovo na nekim područjima) sve više ljudi odlazi i pitanje je hoće li uopće imati tko koristiti tu infrastrukturu u koju ulažemo značajne napore i sredstva.“

Zaklada poziva sve građane Grada Crikvenice da predlože potrebu koju u suradnji sa Zakladom žele riješiti u svojoj lokalnoj zajednici.
Rok za prijavu potrebe je do kraja mjeseca ožujka, nakon čega će se održati predstavljanje prikupljnih potreba te odabir potrebe koja će se, u suradnji sa Zakladom rješavati u lokalnoj zajednici. (kv)