CRIKVENICA OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN ZAŠTITE OKOLIŠA UZ PJESMU, IGRE I RADIONICE

2. lipnja 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Crikvenica

Crikvenica

CRIKVENICA – Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se 5. lipnja u više od 140 zemalja svijeta s ciljem promocije važnosti zaštite okoliša i pozivanja javnosti na djelovanje. Pridružit će mu se i Grad Crikvenica koji tim povodom organizira prigodni program za građane na Trgu Stjepana Radića.

Program počinje u 17:00 sati premijernim izvođenjem eko himne Dječjeg vrtića “Radost” pod nazivom „Otpad uredi, kune uštedi“ te plesnom točkom vrtićke skupine „Slatkići“. Slijedi atraktivna eko modna revija kojoj će učenici Područne škole Selce nositi kreacije koje su napravili uz pomoć učiteljica i roditelja, dok će crikvenički vrtićarci predstaviti odjeću koju su sami izradili na kreativnoj radionici recikliranja.
Slijedi premijerna izvedba eko pjesme „Više ništa neće biti isto, od danas sve, SVE mora biti čisto“ koju izvode učenici PŠ Selce, a učenici 3. razreda nastupit će s plesnom točkom „Žažara“.
Glazbeni program zaključit će zbor Osnovne škole Vladimira Nazora.

Obilježavanju će se pridružiti i opatijska Udruga Žmergo koja je pripremila nekoliko zanimljivih igara za djecu, radionicu recikliranja odjeće te izradu hotela za kukce.

Na glavnom crikveničkom trgu posjetitelji će se moći upoznati s radom Socijalne zadruge Humana nova, razgledati učeničku izložbu fotografija i radova s radionica kreativnog recikliranja, prodajnu izložbu recikliranih ogrlica Učeničke zadruge “Zvončica” te eko proizvode eko-škole Vladimira Nazora.

Zabavi tu nije kraj, jer će s početkom u 18:45 sati djecu razveseliti predstava “Pažnja, pažnja, dar s neba?!” kazališta Šareni svijet.

Dodajmo kako je voditelj programa popularni Dražen Turina – Šajeta, dok će se za glazbenu podlogu pobrinuti DJ Marlon Branko.

Obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša odvija se u sklopu projekta „Otpad uredi, kune uštedi“ sufinanciranog iz Kohezijskog fonda Europske unije. Cilj projekta je informirati i educirati građane i goste grada Crikvenice o sustavu zbrinjavanja komunalnog otpada, koristima i uštedama od odvojenog prikupljanja otpada, recikliranju i kompostiranju te zakonskim obvezama koje su svi gradovi i općine dužni poštivati.