CRIKVENICA, NOVI VINODOLSKI i VINODOLSKA OPĆINA UPLAŠILI SE MAPE: BOJA NAM NIJE POVOLJNA, ZABRANJUJEMO DOGAĐANJA

22. srpnja 2021. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

kaštel crikvenicaCRIKVENICA / NOVI VINODOLSKI / VINODOLSKA OPĆINA – Čelnici Crikvenice, Novog Vinodolskog i Vinodolske općine zajednički su poslali priopćenje u kojem navode da epidemiološka situacija je zelena, ali se boje narančaste boje, i kako su turistički podatci dobri, otkazuju sve ljetne manifestacije.

Nije baš jasno koji su to podatci dobri, jer na oko se može vidjeti da turista u Crikvenici, Novom Vinodolskom i Vinodolskoj općini ima znatno manje nego uobičajenih godina, osim ukoliko ne uzimamo prošlu 2020. kriznu godinu kao mjerilo pa sve više od 5 turista koliko ih je bilo prošle godine se prezentira kao veliki uspjeh.

Također nije baš jasno što bi tim turistima trebala biti ponuda ukoliko se sve zabrani. A također nije jasno ni što je s domaćim stanovništvom među kojima ima onih koji žive od tih manifestacija.

Stoga se čini da su Crikvenica, Novi Vinodolski i Vinodolska općina učinili ustupak ministrici turizma koja širi Hrvatskom stav kako sve treba zatvoriti izuzev hotela.

“,Turistička sezona na našoj je Rivijeri u uzlaznoj putanji po pitanju rezerviranih turističkih kapaciteta. Prema našim informacijama, gotovo da i nemamo oboljelih od COVID-a 19 na našem području što je sigurno najbolja pozivnica za dolazak, upućena poglavito domaćim turistima. Moramo se maksimalno truditi poštivati sve dogovorene epidemiološke mjere jer je to osnovna garancija za uspjeh ovogodišnje turističke sezone”, naveo je Vladimir Butković, direktor Turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog.

,,Na području Grada Crikvenice trenutno boravi 16.500 gostiju, a u razdoblju od 1.1. – 15.7. ostvareno je 31% više noćenja u odnosu na 2020.godinu”, dodala je Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice.

,,Vinodolska općina bilježi rast obiteljskog smještaj kako posljednjih godina tako i ove godine”, istaknuli su Daniel Grbić, načelnik Vinodolske općine i Alenka Spoja, direktorica Turističke zajednice Vinodolske općine.

I zatim svi u jedan glas:

„Prostora za brigu nema sve dok se pridržavamo epidemioloških mjera. Zato smo odlučili otkazati sve programe na kojima bi se potencijalno mogao okupiti veći broj ljudi kako bismo očuvali trenutnu situaciju.“

“Dugo smo osmišljavali turističku sezonu da je sada ugrozimo”, rekao je Damir Rukavina, gradonačelnik Grada Crikvenice, iako nije baš jasno što su to pripremali ukoliko sada sve otkazuju kako to što otkazuju ne bi ugrozili.

Naravno, moguća okupljanja u hotelima, na hotelskim terasama i gužve na plažama nisu bili tema. Tamo korone nema – barem po čelnicima Crikvenice, Novog Vinodolskog i Vinodolske općine.

(I.R.)