CRIKVENICA – NASTAVAK PROJEKTA FINANCIJSKE PISMENOSTI TE POTENCIJALA PODUZETNIŠTVA KOD MLADIH

20. veljače 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

Crikvenica

Crikvenica

CRIKVENICA – Grad Crikvenica u suradnji sa Ekonomskim fakultetom u Rijeci već drugu godinu za redom provodi financijsko opismenjivanje srednjoškolaca.
Ove je godine, za učenike gimnazijskog i ekonomskog usmjerenja, a u ime Ekonomskog fakulteta u Rijeci, doc. dr. Bojana Olgić Draženović vrsna stručnjakinja iz područja financija (posebice monetarne ekonomije), održala predavanje na temu financijske pismenosti dok je mag.oec. Dorjana Dodić iz Centra za karijere predstavila Ekonomski fakultet maturantima.

Zamjenica gradonačelnika Silvia Crnić, pozdravila je kolegice sa Ekonomskog fakulteta te sve nazočne toplim riječima dobrodošlice istaknuvši važnost ovakvih znanja za budući život i osobni i profesionalni razvoj te napomenula kako ju izrazito veseli da se ovakav projekt provodi već drugu godinu za redom, dok se projekt poticanja poduzetništva kod mladih provodi već četvrtu godinu za redom. Zaželjela je maturantima puno sreće i uspjeha u daljnjem obrazovanju odnosno zaposlenju.

Prošlogodišnje predavanje o financijskoj pismenosti profesora Ekonomskog fakulteta pokazao se veoma poučnim i interesantnim te se ove godine nastavlja opismenjivanje mladih. Predavanje o povijesti razvoja novca, važnosti novca, njegovih funkcija i simbolike na jedan veoma poučan, ali zanimljiv način prikazala je docentica Bojana Olgić Draženović te ukazala na važnost znanja o osnovnim pojmovima vezanim uz novac i vrijednost novca u što su se aktivno uključivali i maturanti.

Osim samog predavanja o financijskoj pismenosti, mag. oec. Dorjana Dodić iz Centra za Karijere Ekonomskog fakulteta predstavila je maturantima Ekonomski fakultet u Rijeci, djelokrug rada, sve mogućnosti koje pruža i pomaže studentima što bolje iskoristit studentske dane, ali se pritom i poslovno razvijati i obogaćivati svoj životopis raznim radionicama, edukacijama, praksama izvan i unutar RH, razmjenom studenata kroz program Erasmus i sve ostalo.

Grad Crikvenica u suradnji sa SŠ dr. Antuna Barca i poduzetničkim centrom Vinodol nastavlja i sa projektom razvoja poduzetničkih sposobnosti mladih već četvrtu godinu za redom, a predavanje za treće razrede ekonomskog usmjerenja na temu poduzetništva i izrade poslovnih planova održala je voditeljica odsjeka za gospodarstvo, turizam i projekte Grada Crikvenice. Učenicima je nakon predavanja o poduzetništvu predstavljen pojam, sadržaj te osnovne karakteristike poslovnog plana kojeg u suradnji sa svojim mentorom učenici mogu izraditi te dobiti nagradu Grada Crikvenice. Do sada je ukupno pet projekata učenika nagrađeno novčanim nagradama od strane Grada Crikvenice te se i ove godine očekuje da se što veći broj učenika uključi te svoju ideju pokuša pretočiti u poslovni plan.