CRIKVENICA – NAJBOLJIM SPORTAŠIMA DODIJELJENA PRIZNANJA

14. lipnja 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Najboljim sportašima u 2018. godini s područja Grada Crikvenice dodijeljena priznanja

CRIKVENICA – Svečano su proglašeni najbolji sportaši Crikvenice za 2018. godinu.

Ukupno su u Staroj školi dodijeljena 43 priznanja. Jedriličarka Vala Ursula Balas, srebrna s nedavnog europskog prvenstva je najbolja sportašica. Svjetski juniorski prvak Karlo Šaban (BK Sveti Jakov) je najbolji sportaš. Najbolja muška ekipa godine su vaterpolisti Crikvenice, prvaci treće lige. Najbolja ženska ekipa su ribolovke ŠRK Oslić Selce, viceprvakinje države, Mirjana Pobor i Dijana Lukšić.

Najbolja sportašica pionirskog uzrasta je Ira Đerić Hasanac (Plesni klub Dance Queen Kraljevica), a najbolji sportaš Tin Božić (RK Mornar Crikvenica). Najbolja pionirska ekipa je RK Mornar Crikvenica u sastavu: Pablo Vičić, Dominik Huljina, Filip Hrelja, Niko Manestar, Tin Božić, Antonio Rek, Niko Raguž, Filip Raguž, Borna Matejčić, Marko Domić, Damjan Stupar, Mauro Rak, Aleksandar Kraljić Đurić, Duje Mijolović i Mauro Pobor, Patrik Turak, Domagoj Car, Duško Tomić, Gabrijel Gašparović i Ervin Redžeplar.

Najbolja kadetkinja je Carla de Carina (JD Val Crikvenica), a kadet Matija Car (RK Mornar Crikvenica). Muška kadetska ekipa godine je RK Mornar Crikvenica (David Brozičević, Matija Car, Petar Car, Karlo Domijan, Karlo Dragičević, Nikola Dujmović, Dino Mešić, Filip Prpić, Loren Šegulja, Stjepan Turčinov, Vito Derossi, Vedran Mudražija i Robert Turković. Najbolja mješovita kadetska ekipa je JD Val Crikvenica u sastavu: Tin Fike, Carla De Carina, Edo Fike, Barbara Perušić i Nika Udovičić. ŽRK Murvica je najbolja ženska kadetska ekipa (Paula Tomičić, Anđela Tomić, Patricija Car, Iva Ljubanović, Nika Car, Antonija Matijašić, Dora Krešić, Marija Lončarić, Ema Talan, Anja Brkljača, Dilja Lekaj, Dora Rajković, Ana Miculinić, Tea Frković i Paula Vidović).

Najbolja juniorka je jedriličarka Vala Nika Manestar. Najbolja juniorska ekipa je BK Sv. Jakov Jadranovo (Karlo Šaban, Lovro Šipek, Filip Klarić, Žarko Jerčinović, Kristijan Knežević, Luka Tomić, Leon Brnić, Adrian Šipek i Luka Tus).

Najbolja sportašica u kategoriji školski sport je šahistica Tara Škiljan (OŠ Zvonka Cara – ŠSD Glavoč). Najbolja ženska školska ekipa su košarkašice (peti i šesti razredi) OŠ Vladimira Nazora – ŠSD Kaštel. Za ekipu su nastupale: Laura Štrbac, Zara Švrljuga, Stella Domijan, Viktoria Rogić, Neva Abramović, Kate Zekić, Lucija Gržac, Antea Vukić, Lana Đurić, Nika Cvijić i Emma Nicole Kljajić. Najbolja muška školska ekipa su rukometaši OŠ Vladimira Nazora – ŠSD Kaštel (Luka Mićić, Antonio Rek, Adrian Pavličević, Bruno Krmpotić, Aleksandar Kraljić Đurić, Tin Božić, Niko Manestar, Mauro Pobor, Lukan Rak, Niko Raguž, Ante Marošević i Karlo Brkić i Luka Berger.)

Najbolja ženska srednjoškolska ekipa su atletičarke SŠ Dr. Antuna Barca (Školski sportski klub Kamenjak) u sastavu: Linda Grbčić, Antonela Radetić, Julija Švast, Dora Krešić, Barbara Maljković, Antonija Matijašić, Dilja Lekaj, Nika Car, Maria Molnar, Paula Tomičić i AnđelaTomić. Posebno priznanje za izuzetne uspjehe u šahu zaslužile su ženska i muška šahovska ekipa OŠ Zvonka Cara u sastavu: Tara Škiljan, Tara Valković, Ena Ban i Katia Butorac. Za mušku ekipu nastupali su: Vid Krešić, Andrej Bogdanović, Ivano Sundać, Ivano Tomljanović, Jakov Barnjak, Matej Barnjak, David Valković i Franko Škiljan.

Posebna priznanja za zavidne rezultate dobile su košarkašice i nogometašice Antea Vukić i Lucija Gržac, košarkašice Elena Peričić i Edita Srdoč, boćari Luka Peričić i Lovro Šipek. Boksač Matej Uremović i nogometaš Dino Rendić dobili su priznanja kao sportaši koji nastupaju za klubove izvan Crikvenice. Leo Brnić i Marino Miličević dobili su priznanja za uspjehe u boćanju, a Kristian Bećiri i Moreno Car za rukometna dostignuća. Nogometašica Vanna Gajić i sinkro plivačica Sara Spoja Milat dobili su rezultate za uspjehe u klubovima kojih nema u Crikvenici.

Robert Jurinčić (jedriličar) i Aleksandra Kolmanić (odbojkašica) najbolji su treneri. Vtaerpolo treneri Bojan Car i Luka Lončarić dobili su posebna priznanja. Julijana Plenča je dobila nagradu za izuzetan dugogodišnji rad u sportu (šah). Ramiz Đekić je dobio isto priznanje za rukomet. Goranu Ježiću je pripalo priznanje kao članu uprave vaterpolista Crikvenice, Josipu Manestru za doprinos kuglanju, a Karlu Stipaniću za zasluge u vaterpolu.

Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina je istaknuo da je Crikvenica ove godine za sport izdvojila četiri milijuna kuna te obećao da će sljedeće godine Grad izdvojiti i više.

Ulagat ćemo i u sportsku infrastrukturu, kao što smo i dosad ulagali. S razlogom Crikvenica nosi epitet grada sporta i zdravlja, rekao je Rukavina podsjećajući na izgrađenu školsku sportsku dvoranu u koju je uloženo 15 milijuna kuna. Gradimo i boćalište na europskom nivou u Gornjem kraju u koje ćemo uložiti 15 milijuna kuna. Projektiramo novo plivalište na lokaciji postojećeg plivališta koje će imati morsku i slatku vodu. U Jadranovu očekujem da ćemo od države dobiti veliku zonu u kojoj ćemo graditi sportske objekte. U planu je izgradnja garaže i zatvorenog bazena. Nekima se čini nedostižan projekt, no uvjeravam vas da nije, rekao je Rukavina i najavio da će zatvoreni bazen imati 33 metra, da će se u njemu moći igrati utakmice, a privlačit će reprezentacije na pripreme, što je adut za cjelogodišnji turizam. Rukavina je najavio skoro otvaranje šahovske plaže te veliki događaj za Crikvenicu 02. srpnja. Naime, u Crikvenicu će doći 12 najveći šahista svjetske rang liste na čelu sa trenutnim svjetskim prvakom. Jedan ovakav događaj, na kojem će biti svi najveći šahisti današnjice, do sada nije zabilježen te je gradonačelnik ovim putem pozvao sve nazočne da 02. i 03. srpnja prate šahovska događanja u Crikvenici.