CRIKVENICA – KASPAROV PROTIV 15 MALIH ŠAHISTA

4. srpnja 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Kasparov protiv 15 malih šahista

 CRIKVENICA – Sat i pol legendarni šahist igrao je simultanku u Crikvenici protiv malih šahista. Ostalo je pet najboljih: Crikveničani Ivano Tomljanović i Ivano Sundać, Ivan Horvat i Filip Martić, a najduže je na ploči ostala Kraljevičanka Ema Hajdinić.

Nakon jučerašnjeg otvaranja šahovske plaže, danas je Garry Kasparov dan u Crikvenici poklonio djeci. Odigrao je simultanku protiv 15 malih šahista u Preradovićevoj ulici u centru Crikvenice. Najboljih 15 vizu za ogled s legendarnim šahistom izborilo je na brzopoteznom turniru u hotelu Omorika koji se odigrao koji sat ranije.

Uoči ogleda Kasparov je uoči simultanke rekao da mu je u Crikvenici uvijek lijepo i da mu je drago da gradonačelnik Damir Rukavina “gura” šah u gradu. Kasparov je otkrio da je dan proveo s obitelji i uživao na kupanju.

Gradonačelnik Rukavina je poručio da bi projekt razvoja šaha u Crikvenici bio nezamisliv bez Kasparova, ali da je činjenica da je Kasparov naišao na “plodno tlo” u Crikvenici. Podržavam viziju Kasparova da šah uđe u škole kao nastavni predmet, a u Crikvenici bi ideja sigurno bila prihvaćena jer u Crikvenici imamo toliki interes djece da ih ne možemo sve primiti u klub, rekao je Rukavina. Podsjetimo da su Fond “Garry Kasparov Adriatik” i Grad Crikvenica potpisali sporazum o suradnji s ciljem promicanja šaha.

Sat i pol se Kasparov družio na simultanki s malim talentima. Na kraju su ostali Kasparov i mala Ema Hajdinić iz Kraljevice. Kasparov nam je otkrio da je Ema imala pobjedničku poziciju, a da je izvrstan bio i Filip Martić iz Križevaca koji je u ključnim trenucima napravio pogrešan potez. Među posljednjih pet igrača još su ostali Crikveničani Ivano Tomljanović i Ivano Sundać te Ivan Horvat. S druge strane stolova našli su se i Jure Tadić, Mia Lukić, Tara Valković, Katia Butorac, Ena Ban, Tara Škiljan, Inti Maček, Nikola Kos, Josip Jakšić i Lara Zagorac.