CRIKVENICA – Jazz program završnice 4. Međunarodnog glazbenog festivala “Regional 2019”

20. kolovoza 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

jazz bluesCRIKVENICA – 4. Međunarodni glazbeni festival „Regional 2019“ u utorak 20. i srijedu 21. kolovoza završava u Beach baru Figa u Crikvenici sa nastupima 2 različita trija Bojana Skočilića crikveničkog kontrabasiste koji je u srpnju ove godine diplomirao na prestižnom austrijskom Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu (Universität für Musik und darstellende Kunst Graz), jednom od najboljih fakulteta tog tipa u Europi, i koji ovom prilikom u Crikvenicu dovodi svoje kolege, elitu hrvatske mlade jazz scene.
U ovogodišnjem „Regionalu“ je u razdoblju od 5. srpnja u prostorima Crikvenice, Novog Vinodolskog, Šila i Dobrinja ukupno izvedeno 15 koncerata svih žanrova sa umjetnicima Slovenije, Australije, Irske, Njemačke, BiH i Hrvatske.

Festival je realizirala Ustanova u kulturi „B.J. promocije i produkcije“ (B.J.Promotions), Zagreb, u suradnji sa Centrom za kulturu Grada Novog Vinodolskog, TZO Dobrinj i Beach barom Figa iz Crikvenice. Koncerti klasične glazbe su realizirani uz potporu Ministarstva kulture. Medijski pokrovitelji festivala su Konzum, Radio OK, i portal „crikva.hr“. Organizatori zahvaljuju crikveničkoj policiji na razumijavanju i toleranciji sa kojom su bitno olakšali realizaciju koncerata u Figi.

Završne koncerte svira Bojan Skočilić Trio u slijedećim sastavima:

20.8., Crikvenica- Beach bar Figa, Bojan Skočilić Trio
Dorian Cuculić – klavir
Bojan Skočilić – kontrabas
Bruna Matić – bubnjevi

21.8., Crikvenica- Beach bar Figa, Bojan Skočilić Trio
Leonard Medica – gitara
Bojan Skočilić – kontrabas
Andro Manzoni – bubnjevi

Koncerti počinju u 21h, a ulaz je slobodan.