CRIKVENICA – IV. MEĐUNARODNI ARHEOLOŠKI KOLOKVIJ

7. studenoga 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

Crikvenica

Crikvenica

CRIKVENICA – Crikvenica je po četvrti puta domaćin Međunarodnog arheološkog kolokvija, znanstvenog i stručnog okupljanja na kojemu se predstavljaju najnovije spoznaje i rezultati istraživanja s područja antičkog gospodarstva i trgovine, s naglaskom na keramičarsku i staklarsku proizvodnju.
Otkriće rimske keramičarske radionice s prostora Ad turresa u Crikvenici je bila povod organizatorima – Institutu za arheologiju, Muzeju Grada Crikvenici i Gradu Crikvenici za pokretanje znanstvenog skupa koji se od 2008. svaku treću godinu odvija u našem gradu. Na ovogodišnjem kolokviju održat će se 70-ak izlaganja u obliku predavanja i postera koje su pripremili kolege iz Hrvatske i inozemstva. Rezultati rada svakog skupa objavljuju se u zbornicima, a ove će se godine promovirati treće izdanje.

Muzej Grada Crikvenice i Grad Crikvenica potičući rad kolokvija prate znanstvene i stručne interese želeći pridonijeti popularizaciji iznimnog lokaliteta keramičarske radionice u Crikvenici.

Skup je otvoren za javnost stoga pozivamo sve zainteresirane da nam se slobodno pridruže 8. i 9. studenoga 2017. u kongresnoj dvorani hotela Vila Ružica.