CRIKVENICA – GRADONAČELNIKOV PRIJEM ŠKOLSKE I VRTIĆKE DJECE U SKLOPU DJEČJEG TJEDNA

2. listopada 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

crikvenica djeca vrtićCRIKVENICA – U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna (01.10.2018.-07.10.2018.) u Gradskoj upravi Grada Crikvenice održan je dana 01.10.2018. godine, prijem učenika Osnovne škole Vladimira Nazora i Osnovne škole Zvonka Cara, te Dječjeg vrtića Radost.
Učenike i vrtićarce srdačno je dočekao gradonačelnik grada Crikvenice Damir Rukavina.

Gradonačelnik je djecu upoznao o svemu što je učinjeno za djecu i mlade tijekom godine, i koje promjene i projekti se planiraju u buduće.

Učenici su gradonačelniku Damiru Rukavini postavili mnogobrojna pitanja i time postavili svoje prijedloge za poboljšanje razvoja grada. Razgovarali su o tome kako je biti gradonačelnik na jedan dan, koje projekte će u skoroj budućnosti raditi, a što je već napravljeno. Djeca su postavljala pitanja oko uređenja šetnice uz more bez prometa, mogućnostima izrade ili poboljšanja već postojećih fontana, dječjih igrališta i parkova, uređenju Doma zdravlja, Kačjaka, izgradnji bazena, garaža za parkiranje, besplatnih udžbenika, raznih pogodnosti za obitelji sa više djece, kao i o vrlo aktualnom pitanju recikliranja otpada. Najmanji vrtićarci pozvali su gradonačelnika na ručak i igranje.

Puno pitanja bilo je vezano uz razvoj sporta i sportskih događanja, čime se Crikvenica može pohvaliti, budući da imamo pregršt sportskih manifestacija, kao i najavu otvorenja nove školske sportske dvorane za osnovnoškolce.

Na sva svoja pitanja djeca su dobila odgovore. Gradonačelnik ih je pohvalio na idejama za nove projekte i prijedloge, te ih također pozvao da se i oni uključe u „politiku razvoja grada Crikvenice“ svojim prijedlozima, budući da svi zajedno težimo da Crikvenica bude – grad ugodan za život svima.

Gradonačelnik je također istaknuo da želi da se djeca rado uključe u izbor Dječjeg gradonačelnika i Dječjeg gradskog vijeća. Vrlo je važno da djeca mogu istaknuti svoja prava, boriti se za njih, napraviti nešto za sebe, uključiti se u projekte te razvijati svoje građanske kompetencije, rekao je gradonačelnik Rukavina.

Gradonačelnik Damir Rukavina zahvalio je učenicima i vrtićarcima na dolasku te ih pozvao da i dalje zapisuju svoje prijedloge kako poboljšati razvoja, jer mu je važno čuti što djeca misle.
Nakon ugodnog razgovora i konstruktivne rasprave, gradonačelniku su učenici i vrtićarci uručili prigodne poklone dok su iste dočekali zdravi sokovi, voće i zdrave grickalice.