CRIKVENICA – eurovizijskoj listi izvođača priključio se i Danijel Popović

14. lipnja 2023. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

CRIKVENICA – Dugo iščekivana večer za Crikvenicu je nadohvat ruke.

“Festival “Na palade” i ove godine označava početak ljeta u Crikvenici, a tematski će biti u znaku Eurosonga. Četvrto izdanje ovog popularnog festivala nosi naziv “Na palade – kanat i štorije – hitovi Eurosonga” i bit će to doista creme de la creme događanje koje će, uz domaća glazbena imena, publici ponuditi večer za pamćenje”, navode organizatori.

Podsjetimo, u petak, 16. lipnja 2023., s početkom u 21 sat, na Trgu Stjepana Radića, uz besplatan ulaz za publiku,  zapjevat će poznata hrvatska glazbena imena koja će izvoditi domaće i strane skladbe, redom uspješnice Eurosonga, natjecanja koje prati milijarda ljudi. Publici će se predstaviti: Alen Đuras, Ivana Kindl, Damir Kedžo, Antonio Krištofić, Andrina Frleta, Martina Majerle, Veronika Kamenar, Mario Battifiaca, klape Luka i Tramuntana, pobjednica Eurosonga  Emilija Kokić (koja je s grupom „Riva“ trijumfirala na Eurosongu 1989.g.), a posebno zanimljiv će zasigurno biti nastup legendarnog Danijela Popovića koji će otpjevati megapopularnu “Đuli” s kojom je 1983.g. osvojio 4. mjesto na Eurosongu u Munchenu i s kojom je postao popularan diljem Europe. Kroz festivalsku večer publiku i izvođače provest će poznati voditeljski dvojac Uršula Tolj i Mario Lipovšek Battifiaca, a izvođače će pratiti vrhunski Infinity band. Naravno, pozornica će i ovoga puta biti rezervirana i za Nevena Barca, koji će publiku kroz brojne anegdote podsjetiti na zanimljivosti iz različitih era povezujući Crikvenicu i Eurosong.

Ovaj sjajan festival održava se u organizaciji Turističke zajednice Grada Crikvenice i pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice te “Eko-Murvice” d.o.o., a u kratkom je vremenu postao događaj na kojeg se ciljano dolazi, što je pokazatelj koliko je trud organizatora prepoznat. Potvrdit će to i direktorica festivala Marijana Biondić te umjetnički ravnatelj festivala Robert Grubišić.
„Izuzetno mi je drago što i na ovogodišnjem festivalu nastupaju vrhunski izvođači koji su, kao i tema Eurosong izazvali veliki interes publike. Veselim se još jednoj izvanrednoj festivalskoj večeri u Crikvenici i ponosna sam što smo uspjeli u namjeri da Crikvenica dobije ovako kvalitetan festivalski događaj. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti da se ‘Na palade’ stvarno održi kako mu i samo ime govori – na otvorenom, nadomak Vele i Male palade u Crikvenici. Ukoliko vrijeme ne bude na našoj strani, selimo festival u Gradsku sportsku dvoranu“, rekla je direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić.
„Pripreme za petak su pri kraju, uspješno su odrađene probe s većinom pjevača. Posebna hvala Infinity bandu i njihovom pojačanju Karlu Lovriću (klavijature) te Nataši Veljak (violina) na velikom trudu i izvrsnom soundu. Vidimo se u Crikvenici“, izjavio je Grubišić.