U okviru manifestacije „Dani Ksavera Šandora Gjalskog” u Zaboku okupili i crikvenički predstavnici u susretu s lijepom riječju i likovnom umjetnošću. Što su napisali i izradili učenici triju gradova – Poreča, Zaboka i Crikvenice, možete pronaći u zborniku radova, poznatoj – PoZiCi.

Kao podrška i pratnja nagrađenim učenicima i učiteljima iz OŠ Vladimira Nazora i OŠ Zvonka Cara iz Crikvenice te SŠ dr. Antuna Barca susret su svesrdno pozdravili i viša savjetnica za odgoj, obrazovanje i sport Grada Crikvenice Dubravka Mijalić te Vesna Car Samsa, predsjednica Gradskog vijeća Grada Crikvenice.

Mlade snage s najviše postavljenim mjestima za crikveničko „Miće sunce“, kako slijedi,  predstavljali su: učenica OŠ Zvonka Cara Sara Mehmedović, učenici OŠ Vladimira Nazora Dina Jurić, Duje Car Ela Haidenger. I srednjoškolci su obranili svoje književno pero – učenice Antonela Devčić i Lara Usmiani te učenik Tomislav Brusić. 

Ovakve domišljate stvaraoce i kreativce potaknuli su i njihovi mentori Suzana Grbčić, Marijana Marić-Tonković, Iris Mrzljak i umirovljena profesorica Ljiljana Butković, a hrabrio ih je i naš Crikveničanin, prošlogodišnji glavni urednik PoZiCe Karlo Jerčinović. 

Prisutne je riječju osvojio i ovogodišnji dobitnik Nagrade „Ksaver Šandor Gjalski“, prepoznati prevoditelj i književnik Ludwig Bauer.