CRIKVENICA – Dječaci od 8 do 13 godina iz 180 nogometnih klubova iz Hrvatske i inozemstva igrat će ovog vikenda, 10.-13. lipnja, u Crikvenici i okolici međunarodni dječji turnir “Crikvenica Cup”. Jadran i organizator turnira potpisali su ugovor o petogodišnjoj suradnji.

Poslije svih epidemioloških ograničenja uslijed COVID-19 ovog vikenda crikveničko-vinodolska rivijera odzvanjat će veselim glasovima dječaka iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Ukrajine koji će na nogometnim terenima u Crikvenici i okolnim mjestima igrati međunarodni turnir. Ovogodišnji “Crikvenica Cup”, kojeg organizira istoimena udruga, okupit će više od 2 tisuće dječaka od 8 do 13 godina iz 180 klubova iz pet država. Svečanost otvorenja i prva utakmica bit će u petak u 11:00 sati na Gradskom stadionu u Crikvenici, a finalni susret i podjela pehara i odličja najuspješnijima predviđena je za nedjelju u poslijepodnevnim satima.

“Ovogodišnji međunarodni dječji nogometni turnir Crikvenica Cup okuplja veliki broj dječaka iz pet država. Drago nam je da smo, unatoč svim teškoćama koje nas prate u korona krizi, uspjeli nastaviti ovaj već tradicionalni, sad već 8. po redu međunarodni sportski događaj”, – kažu organizatori turnira iz Udruge Crikvenica Cup i nadaju se da će u sljedećim godinama biti u prilici ugostiti još veći broj klubova i mladih sudionika ako se uloži u nove sportske terene.

Radi očuvanja zdravstvene sigurnosti nogometaša, njihovih trenera i pratitelja, kao i gledatelja koji će sigurno željeti vidjeti kako izgledaju nogometne nade u klubovima iz pet zemalja iz kojih dolaze ovogodišnji sudionici, utakmice će se igrati na terenima u Jadranovu, Triblju, Hreljinu i Novom Vinodolskom. Tako će se u potpunosti poštovati epidemiološke mjere koje vrijede za sportska natjecanja na otvorenom, ali biti i prigoda da mlade sportaše vidi što veći broj stanovnika ovoga kraja, kao i turista koji dolaze u sve većem broju.

Za turizam crikveničko-vinodolskog kraja ovaj sportski događaj, jedan od mnogobrojnih koji se održavaju na tom dijelu Jadrana, predstavlja lijep uvod u ovogodišnju sezonu. Pored sportskog značaja ovakvih susreta mladih sportaša iz Hrvatske i inozemstva, ovaj turnir šalje u zemlje iz kojih dolaze nogometaši dobru poruku ne samo o ljepotama mjesta na srednjem Jadranu, već o sigurnosti za sve goste koji dolaze ovdje na odmor.

“Dolazak više od dvije tisuće mladića iz cijele Hrvatske, kao i četiriju europskih zemalja, dobra je najava ovogodišnje glavne turističke sezone”, – poručuje direktorica Turističke zajednica grada Crikvenice Marijana Biondić i dodaje: “Važno je da se polako vraćamo u normalu i vjerujem da će svakim danom biti sve bolje kada je turistička sezona u pitanju.”

Velikom broju mladih nogometaša i njihovoj pratnji dobrodošlicu je poželjela zamjenica gradonačelnika Grada Crikvenice Ivona Matošić Gašparović, koja posebno ističe gostoljubivost svih građana, pogotovo turističkih djelatnika.

“Crikvenica je uvijek bila dobar domaćin svim svojim gostima, a posebno me raduje dolazak mladića iz ostalih krajeva naše zemlje i drugih država iz kojih nam inače dolazi veliki broj sezonskih gostiju”, – kaže crikvenička dogradonačelnica i dodaje da su itekako važne slike i dojmovi koje će ovi mladići i njihovi sportski pratitelji ponijeti sobom: “Oni su najbolja preporuka svojim roditeljima i sunarodnjacima kada odlučuju gdje će provoditi ljetni odmor.”

Uz Grad Crikvenicu, Primorsko-goransku županiju, Grad Novi Vinodolski i njegovu turističku zajednicu, glavni partner turnira jesu i Jadran hoteli i kampovi, najveća hotelska grupacija na ovom dijelu našeg priobalja. Uz to što će u svojim objektima smjestiti i ugostiti više od dvije tisuće sudionika ovog međunarodnog nogometnog turnira, pružit će im i svaku drugu potporu.

“Tvrtka Jadran potpisat će uoči ovog sportskog događaja ugovor o petogodišnjoj suradnji s Udrugom Crikvenica Cup koja je organizator turnira. Time ćemo organizatoru i mladim nogometašima koji nam dolaze iz naše zemlje i drugih država kojima je crikveničko-vinodolska rivijera zanimljiva i privlačna kao turistička destinacija, osigurati sve uvjete u budućnosti za ugodan boravak i uspješno natjecanje”, – kaže predsjednik Uprave Jadrana d.d. Goran Fabris koji će potpisati petogodišnji ugovor s organizatorom turnira i dodaje: “U svom sastavu Jadran ima ne samo različite vrste smještajnih kapaciteta već i kvalitetan potencijal za organizaciju i održavanje natjecanja u raznim sportovima. Uz more i sunce, kvalitetan smještaj i bogatu gastronomsku ponudu, želimo našim gostima pružiti i razne mogućnosti zdravog rekreativnog odmora i sportskih sadržaja, jer vjerujemo da je ulaganje u zdravi način života dugoročno isplativo i nama i našim posjetiteljima.”

Ovogodišnji međunarodni nogometni turnir dječaka mlađih uzrasta iz zemlje i inozemstva bit će dobar uvod u skori početak Europskog nogometnog prvenstva koje je lanjske godine odgođeno zbog pandemije covid-19. Kada mladi nogometaši završe svoje natjecanje, prvenstvo počinju najbolje europske momčadi među kojima je i svjetski doprvak Hrvatska, a po svemu sudeći će ljubitelji nogometa u Hrvatskoj utakmice moći pratiti i na gradskim trgovima uz velike ekrane. Naravno i u Crikvenici, također!