CRIKVENICA – AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI 65+

22. kolovoza 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi 65+ izvještaj

 CRIKVENICA – GDCK Crikvenica, već treću godinu za redom, organizira prijevoz za darivatelje preko 65 godina na Transfuziju KBC-a Rijeka kako bi i dalje mogli redovno darivati krv.

Naime, svi dobrovoljni darivatelji krvi, s navršenih 65 godina života, više ne mogu darivati krv na terenskim akcijama, već isključivo na Transfuziji do navršenih 70 godina.

Budući je broj darivatelja, koji su navršili 65 godina, zadnjih godina porastao, a radi se o darivateljima koji su redovno darivali krv dugi niz godina i veliki dio njih je prešao brojku od100 darivanja, u GDCK Crikvenica su odlučili omogućiti darivanje na Transfiziji KBC-a Rijeka organiziranim odlascima 3 puta godišnje.

Tako se darivanju krvi 20.08.2019. odazvalo šest darivatelja i svi su uspješno darivali krv:

Marijan Lovrić (140), Dubravko Jeličić (134), Nedeljko Car (130), Vladimir Budimir (105), Ivan Čor (71) i Mato Domijan (40).

U organizaciji ovakvih akcija od velike pomoći su i naši crikvenički vatrogasci koji nam redovno osiguravaju prijevoz, te im se ovim putem zahvaljujemo.

Ujedno obavještavamo i sve darivatelje da će se 3. ovogodišnja redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi održati u Thalassotherapiji, Crikvenica u terminima 09. i 16.09., u vremenu 8-12 sati. Kao i do sada, darivatelji će dobiti pozive za akciju na kućne adrese. Pozivamo i sve potencijalne, nove darivatelje da se uključe u veliku humanu obitelj dobrovoljnih darivatelja krvi jer je krv jedini lijek koji se ne može umjetno proizvesti i jedini izvor krvi kao lijeka je čovjek – dobrovoljni darivatelj krvi. Jednom dozom krvi mogu se spasiti tri ljudska života.