CRIKVENICA – 9. CIHT konferencija pobudila interes

10. studenoga 2021. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
I ove godine 9. CIHT konferencija pobudila izniman interes

Ovogodišnja 9. po redu CIHT (Crikvenica International Health Tourism) konferencija, održana 4. i 5. studenoga, pobudila je impresivan interes publike koji su ju imali prilike pratiti u Hotelu Katarina u Selcu i putem Zoom platforme.

CIHT konferencija tradicionalno je donijela kvalitetnu suradnju i koordinaciju između zdravstva, turizma i marketinga te po deveti put bila izvorom vrhunskog znanja i rasprave o svjetskim trendovima od strane stručnih predavača iz cijelog svijeta. Sa svakom uspješnom organizacijom raste i interes za konferencijom, a organizatore posebno veseli činjenica da su se za ovogodišnju ediciju CIHT konferencije prijavili sudionici iz 55 zemalja sa šest kontinenata. Da podsjetimo, ove godine o zdravstvenom turizmu raspravljalo se iz perspektive SAD-a, a teme su bile i facilitiranje zdravstvenog turizma, novi trendovi u zdravstvenom turizmu i raznolikost turističke ponude. Konferenciju su posjetili i agenti iz šest talijanskih agencija, kojima je organiziran posjet hotelima i klinikama, a koji su sa svim zainteresiranim sudionicima održali B2B sastanke.

Nakon uspješnog prvog dana, drugi dan započeo je panelom o facilitaciji zdravstvenog turizma i to predavanjem Arnisa Krasovskisa, direktora tvrtke Medrefund LTD UK. On je dao osvrt na promjene u europskom zdravstvenom sustavu nakon Brexita.

Christian Fadi El-Khouri, direktor međunarodnog poslovanja i voditelj konzaltinga u MESC Međunarodna služba za pacijente u Njemačkoj, održao je predavanje na temu potreba djelovanja svih dionika u zdravstvenom turizmu.

Koji su zahtjevi i potrebe Talijana u kontekstu zdravstvenog turizma ispričala je Maria Princivalle, osnivačica i direktorica platforme BookingsMed, te istaknula kako je Talijanima Hrvatska atraktivna posebice zbog termi u kojima mogu dobiti vrhunsku uslugu za nižu cijenu.

Dorotea Bralić iznijela je iskustvo u zdravstvenom turizmu kroz perspektivu Poliklinika Rident – njihovu sveobuhvatnost usluga, mogućnost primanja velikih grupa te 17 godina tradicije brenda.

O važnosti akreditiranja govorio je Murat Kucukkaya, izvršni direktor Joint Commission Internationala za Bliski Istok – Afriku. Uvođenjem akreditacija stvara se struktura i potreba slijeđenja procedura te uspostavlja standarda po kojem će se djelovati.

Posljednji blok 9. CIHT-a, otvorio je Branimir Blajić, osnivač  Best Hospitality Solutions, predavanjem o utjecaju domaće hrane lokalnih proizvođača.

Jean-Guy de Gabriac, osnivač World Wellness Weekenda, osvrnuo se na wellness turizam kao granu koja cvjeta usprkos pandemiji.

Primarijus Vlasta Brozičević u svom se izlaganju usmjerila na potrebu kompanija da u svoju korporativnu kulturu uključe kulturu zdravlja i skrbi za zaposlenike.

Kako je Thalassoterapija Crikvenica iskoristila klimu i prirodne uvjete mediteranskog podneblja za razvoj brenda govorila je Daniela Butorac, voditeljica Odjela zdravstvenog turizma i znanstvenog istraživanja.

Po završetku konferencije, Kristijan Zulle, ambasador World Wellness Weekenda za Hrvatsku, u ime osnivača Jean-Guy de Gabriaca, uručio je nagradu Wellness Champion Vladimiru Mozetiču, predsjedniku Klastera kao ambasadoru za Kvarner i Istru. Nakon toga, dr. Mozetič, kao ambasador i predstavnik Klastera, dodijelio je nagradu Wellness Champion Turističkoj zajednici Grada Crikvenice, koja je ove godine, isto kao i TZ Opatije, sudjelovala u World Wellness Weekendu.

Program devete CIHT konferencije uspješno je zaključen obilaskom Crikveničko-vinodolske rivijere uz degustaciju vina u Vinskoj kući Pavlomir.

Ovogodišnji CIHT održan je u organizaciji Turističke zajednice Grada Crikvenice i Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera kao organizatora, te Thalassotherapije Crikvenica i Poliklinike Terme Selce kao suorganizatora.

Generalni pokrovitelj 9. CIHT konferencije je Jadran-galenski laboratorij d.d. Već dugi niz godina, Ministarstvo turizma i sporta podupire CIHT konferenciju, a njegova je podrška ostvarila veliki doprinos u organizaciji ovogodišnje hibridne konferencije. Tradicionalno, konferenciju podržavaju i: Ministarstvo zdravstva, Primorsko-goranska županija, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Kvarnera, Hrvatska gospodarska komora, Jadran d.d. Crikvenica i Grad Crikvenica.

Najavljen je i datum 10. jubilarnog izdanja CIHT konferencije – 6. i 7. listopada 2022. godine.

Vidimo se za nešto manje od godine dana.