COSTABELLA – Završeni radovi na ulici, slijedi uređenje obalne šetnice

21. kolovoza 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Završena je rekonstrukcija dijela Opatijske ulice, koja je od 8. kolovoza ponovno otvorena za promet, a krajem kolovoza trebali bi započeti radovi na uređenju dijela obalne šetnice na Costabelli.

Tijekom rekonstrukcija dijela Opatijske ulice, a u sklopu rekonstrukcije ulaza u hotelski kompleks i budući kongresni centar, izgrađen je rotor koji olakšava prometovanje i pridonosi sigurnosti prometa  na tom dijelu ulice.

Također, u  trupu ceste izgrađena je  infrastrukturna instalacija oborinske odvodnje sa pripadajućim upojnim bunarom,  instalacija plina, javne rasvjete i DTK te priključci voodoopskrbe. U sklopu rekonstrukcije ceste pored proširenja izvedena su i dva autobusna ugibališta sa nadstrešnicom. U isto vrijeme, a radi polaganja u trup ceste, izvršeno je preslaganje magistralnog vodovoda koje je financirano sa strane investitora hotelskog kompleksa. Vrijednost radova je 5.578.994,00 kn s PDV-om.

Krajem kolovoza ove godine trebali bi započeti radovi na uređenju dijela obalne šetnice na Costabelli, na dijelu gdje se gradi  novi Hiltonov hotelski kompleks. Rekonstrukcijom će biti obuhvaćen a površina od oko 1.420 m2  Ovim projektom planirano je niveliranje hodne plohe šetnice ugradnjom slojeva za stabilizaciju podloge, završno obrada hodne plohe dobro utisnutim kamenim drobljencem, bit će postavljene nova ograda, rasvjetni stupovi, sjedeća garnitura na vidikovcu te će se sadnjom stabala urediti  rubne zelene površine. Predviđeno trajanje radova na rekonstrukciji šetnice na Costabelli je 60 dana.