ĆORIĆ: SDP U OPATIJI UHLJEBLJUJE PODOBNE, A NE SPOSOBNE

17. ožujka 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

uhljeb posao politikaOPATIJA – Vijećnik Grada Opatije Marko Ćorić istaknuo je nezadovoljstvo radom Komisije za izbor i imenovanje Grada Opatijev zbog – kako navodi – posljednjeg SDP-ovog kadroviranja. Podsjetimo, SDP u Gradskom vijeću Grada Opatije od 17 vijećnika ima tek njih 2, ali raznim koalicijama svoje odluke donosi s 51% ruku. Tako je Fernando Kirigin, inače predsjednik SDP-a Opatija, postao predsjednikom Komisije koja odlučuje o kadroviranju u ostalim odborima Gradskog vijeća.

Priopćenje vijećnika Marka Ćorića, ispred Gradskog odbora HDZ-a (koji također imaju 2 vijećnika u Gradskom vijeću) prenosimo u cijelosti:

“Želimo našim građanima iznijeti, kako se i na koji način kadrovira i uhljebljuju politički podobni, a ne stručni i sposobni, po raznim Komisijama i Odborima pri Gradskom vijeću Grada Opatije od strane predstavničke većine, na čelu s SDP-om.

Najnovije primjer bahatog ponašanja je jučer održana 7. sjednica Komisije za izbor i imenovanja, kada predsj. Komisije, Fernando Kirigin nije želio uvažiti argumente člana Komisije, našeg predsj. HDZ-a Opatije, Marka Ćorića, da u Stručno tijelo za praćenje Strategije razvoja Grada Opatije, bude izabran naš kandidat, sveučilišni prof. Heri Bezić, već su izabrani kandidati SDP-ovih koalicijskih satelita po njihovom „partijskom koalicijskom ključu“, koji vjerojatno Strategiju nisu niti vidjeli. Naš predsjednik, nezadovoljan glasovanjem pojedinih članova Komisije (izuzev gosp. Vladimira Brnečića), napustio je rad Komisije, gdje ga u ovoj reakciji u potpunost podržavamo ispred gradskog obora HDZ-a Opatije.

Još jedan apsurd se dogodio na toj istoj sjednici, gdje su opet po partijskom koalicijskom ključu ušle osobe koje nemaju skoro nikakvih dodirnih točaka s turizmom, izuzev gosp. Krunoslava Kapetanovića, gdje ni ovdje nije prošao naš član, Mr.sc. Mile Maruna, koji je cijeli svoj život bio u turizmu.

Kao stranka na Gradskom vijeću već smo na ovo reagirali na neprimjereno ponašanje aktualne vlasti o njihovim „uhljebljenjima“ kadrova iz redova koalicije SDP-a, IDS-a, HSU-a, AM-a, UK-a, HSS-a, PGS-a, Reformista, gdje smo doista ukazivali i upozoravali na ovakve nemoralne radnje. Ovo ponašanje sve govori o njima, kako se i na koji način odnosi prema oporbenim vijećnicima koji predstavljaju gotovo polovicu biračkog tijela Grada Opatije.

Apsurd je još veći da danas pri radnim tijelima Gradskog vijeća Grada Opatije, imamo 110 članova u raznim Odborima i Komisijama, 90 članova su iz redova „predstavničke većine“, a samo 20 članova su iz redova Nezavisne liste Ive Dujmića i HDZ-a, koji kao što smo rekli predstavljamo skoro pola biračkog tijela Grada Opatije. To sve govori da nas ovo vraća i podsjeća na jednoumlje i sve govori o SDP-ovoj koaliciji i njihovoj političkoj transparentnosti rada u Gradskom vijeću”, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje vijećnik Marko Ćorić.

(kv)