ĆORIĆ: oni koji prozivaju za megalomaniju su isti oni koji su je stvarali

17. listopada 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
Marko Ćorić (HDZ)

Marko Ćorić (HDZ)

OPATIJA – Vijećnik Grada Opatije Marko Ćorić u ime HDZ-a Opatije poslao je medijima javno priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Ponukani u zadnje vrijeme u Opatiji, vrlo čestim istupanjima u javnosti „predstavničke većine“ Gradskog vijeća Grada Opatije koju čine SDP, AM, HSU, UK, IDS, LIST, ARS, PGS, Reformisti, koji osim javnog prozivanja Gradonačelnika gosp. Dujmića, kroz neke portale prozivaju i HDZ Opatije, običnom čitatelju nije teško, a da ne shvati da je to obmanjivanje javnosti u želji stvaranja loše slike u Gradu Opatiji gdje aktualna koalicija sebe smatra „spasiteljima“ našeg grada, kao da ostali ništa ne znaju o svom gradu.

Predstavnička većina iznosi kako gradski proračun nije u dobrom stanju te da Opatijci plaćaju danak višegodišnjoj megalomaniji s napuhanim projektima. Zar u toj kako je nazivaju megalomaniji, nisu sjedili upravo ti isti ljudi koji su sada u predstavničkoj većini, a ako su znali da nešto ne ide kako treba, onda su trebali već tada reagirati, a ne šutjeti kako bi spasili svoje fotelje.

Iznošenje neprimjerenih i vrlo niskih podmetanja, koje se prenose u javnost s naslovima kako HDZ Opatije u svemu podržava NL Ive Dujmića, s onim: „prodati zgradu bivšeg Dječjeg vrtića“ i sl., ne možemo se oteti dojmu, a da se sve ovo ne želi koristiti u dnevno političke svrhe. Ovo je čisto manipuliranje s građanima budući da je ta ista SDP-ova koalicija podržala Proračun Grada Opatije za 2018. godinu upravo sa stavkom prodaje tog istog Dječjeg vrtića.

S ovakvim izjavama predstavnička većina nije dosljedna u svojim stavovima, malo su za, pa su malo protiv svoje Odluke plašeći naše građane s novim nametima, i na taj način stvaraju lošu sliku o sebi. Smatramo da svatko tko nema svoj stav, ne može se ozbiljno baviti politikom, jer vođenje politikom mora biti u javnom interesu, a ovdje je isključivo slučaj pokušaja zarade nekih jeftinih političkih bodova.

Što se tiče izjava Predsjednika Gradskog vijeća Grada Opatije, gosp. Roberta Kurelića koje je prenio vaš cijenjeni portal, prozivajući aktualnu gradsku vlast da nepotrebno opterećuje gradski proračun te da se sve prodaje što se prodati može, smatramo da takve izjave ne stoje. Gosp. Kurelić s ovakvim izjavama želi zbuniti opatijsku javnost, optužujući druge da troše novac iz gradskog proračuna, a zapravo želi „sakriti“ sebe.

Opatija

Opatija

Naime, gosp. Robert Kurelić, za svoj „rad“ kao predsjednik Gradskog vijeća, uredno prima mjesečnu naknadu u iznosu od 5.000,00 kn, dok ostali gradski vijećnici za isti ili skoro isti posao, primaju naknadu po sjednici Gradskog vijeća, iznos od 500,00 kn. To znači da gosp. Robert Kurelić tijekom jedne godine dobije na ruke 60.000,00 kn, dok gradski vijećnik za održanih prosječnih osam (8) sjednica Gradskog vijeća dobije ukupno godišnje 4.500,00 kn, zar to nešto ne govori o njemu?. No, pitamo se zar se moralne vrijednosti gosp. Kurelića mjere u tome da će se svoje naknade trenutno odreći dok su na snazi privremene mjere u svezi Rebalansa Proračuna. Sada gosp. Kurelić želi pokazati opatijskoj javnosti sve svoje „moralne kvalitete“, kako se on trenutno sada odriče te naknade. Smatramo da ovakvim svojim licemjerstvom i populizmom stvara lošu sliku kao predsjednik Gradskog vijeća Opatije.

Gosp. Kurelića, radi njegove osobne promidžbe, vidimo da osim odricanja naknade, sada po Opatiji gdje god treba kosi i travu, ne želi ići u Kinu kako ne bi trošio gradski novac, a znamo da je u toj Kini bio prošle godine. Zašto baš sada ne želi ići u Kinu, zašto baš sada kosi travu, zašto se baš sada odriče naknade, zašto to nije izjavio na početku svog mandata obnašanja dužnosti predsjednika Gradskog vijeća, itd. itd.. Naravno da sve to radi kako bi se na jedan populistički način približio građanima i već sada radi otvorenu kampanju za nove izbore gradonačelnika Opatije. Prisjetimo se da je političkom trgovinom u 2. krugu lokalnih izbora 2017. godine, dao potporu SDP-u i njegovim koalicijskim partnerima, kako bi zasjeo na mjesto Predsjednika Gradskog vijeća Opatije.

I još nešto o gosp. Kureliću, njegovo vođenje sjednica Gradskog vijeća Grada Opatije sliči na sve, a najmanje na konstruktivne i kvalitetne rasprave sjednica Gradskog vijeća, u vijećnici vlada anarhija koja je izmakla svakoj kontroli. Primjer toga su vijećnička pitanja koja, vjerovali ili ne, znaju trajati preko 3 sata, dok su vijećnička pitanja u prijašnjim sazivima Gradskog vijeća, trajala oko 1 sat, i to govori o nepripremljenosti predsjednika Gradskog vijeća gosp. Kurelića za vođenje sjednica. Na kraju, smatramo da svi skupa kao političke stranke trebamo nositi i podijeliti teret odgovornosti za sve one odluke koje smo donijeli te u duhu visoke tolerancije raditi na još boljim i kvalitetnijim odlukama, kako bi svima nama u ovom gradu životni standard bio još bolji“, navodi se u priopćenju HDZ-a Opatije.